ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Χαμός στο Μαξίμου - Eξω φρενών ο Μητσοτάκης με δημοσιογράφο: «Δε θα με προσβάλεις εδώ» (video)


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Ο πρωθυπουργός εξοργίστηκε και..έχασε τη ψυχραιμία του όταν Ολλανδή δημοσιογράφος τον κατηγόρησε δημόσια ότι λέει ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.
«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks; Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, πείτε ότι κάνετε βίαια, βάρβαρα pushbacks» σημείωσε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.
Στη συνέχεια διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, κατηγορώντας και τις Βρυξέλλες. Μάλιστα η δημοσιογράφος τόνισε ότι θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις σε Ελλάδα και Ολλανδία για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πρώτο σοκ απάντησε έντονα: «Καταλαβαίνω ότι εσείς οι Ολλανδοί έχει συνηθίσει να κάνετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς αλλά δεν θα έρθεις εδώ σε αυτό τον χωρο και να με προσβάλεις. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, δε θα με διακόπτεις».
«Δεν δέχομαι να προσβάλλετε εμένα ή τους Έλληνες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους -το κάναμε στην Κρήτη το κάνουμε κάθε μέρα- και την ίδια ώρα αναχαιτίζουμε βάρκες από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να κάνουμε και περιμένουμε η Τουρκία να τους πάρει πίσω» συνέχισε εξοργισμένος ο πρωθυπουργός.
Η ένταση κλιμακώθηκε περαιτέρω σε επίπεδα ασυνήθιστα για συνέντευξη Τύπου πρωθυπουργών, όταν ο Μητσοτάκης ρώτησε τη δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί τις νέες δομές φιλοξενίας στη Σάμο και όταν εκείνη φώναξε πως τα έχει επισκεφθεί, ακόμη πιο εξοργισμένος της είπε: “Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο” και καθώς η δημοσιογράφος επέμενε, της δήλωσε: “Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Όταν σας απαντώ, μη με διακόπτετε”.
Γεγονός είναι ότι η Ολλανδή δημοσιογράφος ξεπέρασε λίγο τα όρια καθώς παρενέβαινε (στα όρια της αγένειας) διακόπτοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό (δεν εχουμε συνηθίσει έτσι εδώ...). Τώρα το αν η δημοσιογράφος έχει δίκιο (που φυσικά έχει δίκιο) για τις επαναπροωθήσεις, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Οπως ένα άλλο θέμα ειναι και η έμμεση παραδοχή Μητσοτάκη ότι στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν συνηθίζουν να κάνουν ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς. Αυτό γίνεται μόνο από Ολλανδούς δημοσιογράφους...
Από το 20.33 το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνέντευξη Τύπου: