ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Μια ραδιοφωνική εκπομπή, μια πολιτική εποχή, ένα μουσικό ντοκουμέντο


Αξίζει να διαφημιστεί και να μεταδοθεί ξανά 

Εξαιρετική η εκπομπή του Αλέξη Βάκη (φωτό) το μεσημέρι τού Σαββάτου Στο Κόκκινο 105,5, με καλεσμένο τον Δημήτρη Καρέλα. Μας θύμισαν τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια με μουσικές.. που εξέφραζαν εκείνη την εποχή την Αριστερά, την κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική. Σπάνιες ηχογραφήσεις, κάποιες με κακό ήχο που επεξεργάστηκε τεχνικά ο σταθμός για να βελτιωθεί και να μεταδοθεί, τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, μνήμες από το Σούσουρο, τη θρυλική μπουάτ, και την Απανεμιά, ιταλικά τραγούδια ηχογραφημένα τότε με τον Ηλία Λογοθέτη (Bella ciao κ.λπ.), άλλα πολιτικά και «ανατρεπτικά», τραγούδια με τον Πάνο Τζαβέλα και τον Θάνο Αδριανό και πάμπολλα ακόμα.
Μια εκπομπή που, πέρα από τη μουσική της βάση, μας θύμισε πολιτικές τάσεις της εποχής, το κλίμα στα πανεπιστήμια, τις κομματικές νεολαίες – όλα ιδωμένα με την καθαρότητα της χρονικής απόστασης. Ήταν σαν έναν πίνακας με λεπτομέρειες εκείνων των χρόνων.
Αυτή η εκπομπή-ντοκουμέντο πρέπει να μεταδοθεί, να ξαναμεταδοθεί και να διαφημιστεί. Για να την ακούσουν όσοι την έχασαν και να την ξανακούσουν όσοι την παρακολούθησαν φευγαλέα, μεταξύ αυτοκινήτου και όπου αλλού πήγαιναν ή βρίσκονταν.