ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Κατάντια...


Λίστα Πέτσα και δημοσκοπήσεις: Η Νέα Δημοκρατία δεν καταθέτει πρόταση για Εξεταστική

Δεν καταθέσει πρόταση για δεύτερη Εξεταστική η Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτουν στη στήλη αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Έτσι, την Παρασκευή θα ψηφιστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που.. στηρίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με θέματα εξέτασης τις δυο λίστες Πέτσα και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinions.
Η απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ουσιαστικά του Μαξίμου) να μην καταθέσει πρόταση και για δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή, οφείλεται σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη που συνομίλησαν με τη στήλη σε τρεις λόγους:
Πρώτον, έχουν τη δυνατότητα, καθώς η ΝΔ θα διαθέτει στην Επιτροπή την πλειοψηφία, να διευρύνουν την ατζέντα, καταθέτοντας στοιχεία της περιόδου 2015-2019.
Δεύτερον, η κατάθεση πρότασης για δεύτερη Εξεταστική, θα ευτέλιζε τη διαδικασία, αλλά και το πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του.
Τρίτον, εκτιμούν ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα δώσουν έμφαση στα θέματα της Εξεταστικής, μάλλον θα την «θάψουν».
Η απόφαση της πλειοψηφίας να μην καταθέσει δική της πρόταση είναι ασφαλώς σωστή και είναι ευτύχημα που επικράτησαν στο μέγαρο Μαξίμου οι ψυχραιμότερες φωνές.
Επιπλέον, εφόσον δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, εκτίθενται εκείνοι (βουλευτές της ΝΔ και δημοσιογράφοι) που εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα κάνει και δική της πρόταση για Εξεταστική, ρωτούσαν κάθε φορά: «Μα τι θέλετε, να μην ερευνηθεί η περίοδος 2015-19;».
Τώρα, οι ίδιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, θα υποστηρίζουν με τον ίδιο φανατισμό, την αντίθετη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας!
Κατάντια!

Bασίλης Σκουρής / ieidiseis