ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Καληνύχτα, κύριε Μητσοτάκη


Ξημέρωνε 24 Αυγούστου 1572 στο Παρίσι, όταν δόθηκε η εντολή για μια από τις μαζικές θρησκευτικές εκκαθαρίσεις στην Ιστορία. Ηταν η γιορτή του Αγίου Βαρθολομαίου και έκτοτε η φράση.. χρησιμοποιείται για κάθε ανηλεή σφαγή.
Ετσι ακριβώς περιέγραψε η επί χρόνια πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη την εφημερία που έζησε την Κυριακή το «Γ. Γεννηματάς».
«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από το “Σωτηρία”», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε: «Είναι γεμάτες όλες οι κλινικές με ράντζα, ακόμα και η οφθαλμολογική. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το προσωπικό είναι το ίδιο, εξαντλημένο και χωρίς ενίσχυση. Δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλους τους αρρώστους».
Ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου –η φωνή της κυβέρνησης– ανερυθρίαστα έσπευσε να διαψεύσει την κ. Παγώνη, ήταν η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα που πριν από λίγες μέρες παραδεχόταν τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σε συνέντευξή της δήλωσε: «Θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό».
Η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλά και με 14 ακόμα περιοχές στο «κόκκινο», δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας τονίζει ότι η υγειονομική κρίση που πυροδοτεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας παίρνει τα χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας, απειλώντας τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία της χώρας, και διαμηνύει ότι θα έχουμε και πέμπτο κύμα.
Πώς τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όλα αυτά; Είναι χαρακτηριστική η στάση του κ. Πλεύρη, ο οποίος είπε ανέμελα μεταξύ πολλών άλλων: «Αν δεν θέλει να εμβολιαστεί ο πολίτης, είναι ευθύνη δική μου να τον πείσω;». Οχι, κ. Πλεύρη, δεν είναι δική σας ευθύνη, άλλωστε τι είστε; Υπουργός Υγείας;
Ετσι, λοιπόν, ενώ όλοι εμείς ζούμε τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου κάθε νύχτα, η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το είχε απευθύνει στον πατέρα Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά ταιριάζει γάντι και στον υιό: Καληνύχτα σας, κύριε Μητσοτάκη.
ΕΦ.ΣΥΝ. / Aποψη