ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ελευθερία του Τύπου


Μπορεί στην πλειονότητα των καθ' ημάς ΜΜΕ η είδηση να συνοδεύεται από ένα απερίγραπτο σεξιστικό και εθνικιστικό ντελίριο για την Ολλανδέζα δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, όμως.. άλλα διεθνή μέσα επικεντρώνονται εκεί που πράγματι έχει αξία.
Τη σκυτάλη πήρε χθες και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), διεθνής οργανισμός για την προώθηση και την προστασία της ελευθερίας του Τύπου.
Στην εκτενή αναφορά που δημοσίευσε, αναφέρεται τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη στοχοποίηση της δημοσιογράφου από ελληνικά ΜΜΕ μετά το περιστατικό: «Η Μπέγκελ στοχοποιήθηκε διαδικτυακά, προσβλήθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση τουρκικής προπαγάνδας. Βρέθηκε ακόμη στο επίκεντρο των προσπαθειών δυσφήμησής της από πολλά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχολίων που την κατηγορούσαν για ψέματα, διάδοση προπαγάνδας και ως “φιλοτουρκική” πράκτορα».
Ε.Π. / EφΣυν