ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Η επίθεση στο Μπατακλάν στην «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη, παρουσιάζει το Σάββατο 13 και 20 Νοεμβρίου 2021 στις 13:00, ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ..στις 13 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» στην ιστορία της Γαλλίας. Από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, βρήκαν τραγικό θάνατο 129 άτομα, ενώ εκατοντάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Το θρίλερ εκτυλίχθηκε έξω από το γήπεδο «Stade de France», στην ιστορική αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, αλλά και σε άλλα σημεία στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακριβώς έξι χρόνια μετά, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, στις 13 και 20 Νοεμβρίου 2021.  Μιλούν  η Suzie Bernard, που κατάφερε να βγει ζωντανή από την κόλαση, ο Medecin-chef Olivier, επικεφαλής συντονιστής των ιατρικών υπηρεσιών, ο Francois Molins, πρώην δημόσιος κατήγορος και ο Bernard Cazeneuve, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος θα βρίσκονται ο καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Σωτήρης Λίβας και ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών, μέλος της Ομάδας Ερευνητών Υψηλού Επίπεδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό.

Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ συμμετέχει και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη γαλλική πρωτεύουσα Θωμαΐς Παπαϊωάννου.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης