ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Το ΒΗΜΑ, ο Καρακούσης και το «υβρίδιο φιλελεύθερης κεντροδεξιάς που επινόησε ο κ. Μητσοτάκης»


Η κριτική στην κυβέρνηση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο συνεχίζεται. Μετά το μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων την περασμένη εβδομάδα, το «Βήμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη επανέρχεται με.. άρθρο υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Τα ίδια λάθη». 
Στο άρθρο του χθεσινού Βήματος σημειώνεται ότι όπως και πέρυσι τέτοιο καιρό, έτσι και τώρα, «η κυβέρνηση και πάλι ταλαντεύθηκε ως προς τον χρόνο επέμβασης και επιβολής μέτρων. Αργησε χαρακτηριστικά και πάλι».
Και προσθέτει: «Ολοι μπορούν να αντιληφθούν ότι καταδιώκεται εξαρχής από το δίλημμα μεταξύ οικονομίας και πανδημίας που και η κοινωνία θέτει. Και όλοι κατανοούν το επιχείρημα ότι πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, τα οποία είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα στον καθένα.
Οπως και είναι λάθος να απορρίπτεται εξαρχής και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, ιερείς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, για το προσωπικό μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, ακόμη και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το ευρύ κοινό. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν παραδείγματα αποτελεσματικής εφαρμογής του μέτρου (...) θα περίμενε κανείς πιο αποφασιστική και στέρεη στάση από την κυβέρνηση (...)».
[Θυμίζουμε ότι ο διευθυντής του φύλλου Αντ. Καρακούσης βάλει συνεχώς κατά της κυβέρνησης και μέσα από τα σόσιαλ μίντια. Ο Καρακούσης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχολιάζοντας τα νέα μέτρα Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους, που αφήνουν.. ανέγγιχτες τις εκκλησίες ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση της ΝΔ ως ένα «πολυσυλλεκτικό υβρίδιο φιλελεύθερης κεντροδεξιάς που επινόησε ο κ. Μητσοτάκης» και το οποίο μπάζει νερά! κάνοντας λόγο για «υβρίδιο φιλελεύθερης κεντροδεξιάς που επινόησε ο κ. Μητσοτάκης»]
Στο ίδιο φύλλο, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Το μεγάλο ρίσκο του Μαξίμου», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση κινείται πλέον στην κόψη του ξυραφιού ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, με κίνδυνο να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με μια ριζική ανατροπή της συνολικής εικόνας.».
Χρεώνει «διστακτικότητα« στην κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με αιχμή την εξαίρεση της εκκλησίας