ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο


Το κουμπί της έκρηξης ήταν η εκφορά των λέξεων lying και narcissistic abuse. Στο κέντρο του στόχου, στην καρδιά. Bingo. Σαν να τον ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά. Ακτινογραφία. Τον χτύπησε σαν ρεύμα..Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel πήγε επίσκεψη, κάθισε στην πολυθρόνα, σήκωσε το χαλί και έδειξε σε όλους τα σκουπίδια. Και η αντίδραση του πρωθυπουργού, με την επανάληψη της φράσης «in this office you will not insult me or the Greek people» δείχνει ακριβώς αυτό. Εδώ είναι το γραφείο μου, το σπίτι μου, εδώ δεν κάνουμε τέτοια, δεν κάνουμε ερωτήσεις, δεν δείχνουμε αυτό που βλέπουμε. Ρωτήστε τον κ. Πέτσα να σας πει. Εσείς ρωτάτε direct questions στη χώρα σας, είπε. Εμείς το κάνουμε αλλιώς.
Επιβεβαίωσε το σύνδρομο της νοικοκυράς -και του νοικοκύρη γυμνού βασιλιά- που έχει την αυλή γεμάτη σκουπίδια (βλέπε push backs) που τα βλέπει όλο το χωριό και τα συζητάει αλλά τρελαίνεται όταν του τα δείχνουν στο σαλόνι του. Και φωνάζει σε όλους «μην κοιτάτε εκεί, κοιτάξτε τα κρύσταλλα που έχω, δείτε το σύνθετο, δείτε τα camps».
No you have not been to Samos. Ο βασιλιάς σαν παιδάκι χτυπάει το πόδι του και λέει επανειλημμένα, σε λούπα «όχι, δεν είμαι ψεύτης, εσύ είσαι, εσύ είσαι, εσύ είσαι».
Ολη η επικοινωνία σε λίγα δευτερόλεπτα. Η δύναμη και το εύθραυστο γυαλί της.

Κωστής Παπαϊωάννου (Αντίφωνo / fb)