ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

«H δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο» που εξόργισε τον Μητσοτάκη


Χαμός έγινε στο Μαξίμου με την Ολλανδή δημοσιογράφο που εξόργισε τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της.. Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. «Η δημοσιογράφοςμε το κόκκινο καπέλο», όπως την αποκάλεσαν, κατηγόρησε δημόσια τον Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.
Η δημοσιογράφος είναι η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, παραγωγός ντοκιμαντέρ και επί δεκαετίες ανταποκρίτρια στην Ελλάδα για ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Τον περασμένο Ιούνιο οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την δημοσιογράφο κατηγορώντας την ότι φιλοξενεί στο σπίτι της στην Αθήνα και στην Υδρα τον Φραϊντούν, 23 ετών από το Αφγανιστάν, και έτσι «διευκολύνει την παράνομη διαμονή πολίτη τρίτης χώρας», αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός χρόνου και πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ -ή τουλάχιστον τα διπλάσια αν σκοπός είναι το κέρδος.
Η είδηση που πρώτη είχε δημοσιοποιήσει η «Εφ.Συν.» είχε καλυφθεί εκτενώς στον ολλανδικό Τύπο και στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε δυσμενή σχόλια για τις ακραία αντιπροσφυγικές πολιτικές στις οποίες έχει διολισθήσει η Ελλάδα, όπως και για την επίθεση που δέχεται για άλλη μια φορά η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα στο πρόσωπο της Ολλανδής δημοσιογράφου, η οποία φαίνεται ότι ενοχλεί με τα ρεπορτάζ της από την Ελλάδα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έφερε στην ΕΕ το θέμα της δίωξης της Ολλανδής δημοσιογράφου .Για «θεσμική κατρακύλα» έκανε τότε λόγο ο Κ. Αρβανίτης σημειώνοντας: «Θα ενώσουμε τις φωνές μας με όσους, μέσα κι έξω απ' το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νιώθουν την ίδια μ' εμάς ντροπή όταν ένας άνθρωπος διώκεται ακριβώς επειδή είναι άνθρωπος, όταν τσαλακώνεται η έννοια του Κράτους Δικαίου, όταν η Ευρώπη υποκύπτει στο ακροδεξιό μίσος και την ξενοφοβία».