ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ανδρικό φιλί στις Μέλισσες; Το ξέρει το Ραδιοτηλεοπτικό;


Πανηγυρίζουμε λοιπόν κι εμείς γιατί μπήκε επιτέλους στον εικοστό πρώτο αιώνα η ελληνική τηλεόραση! Ο λόγος; Το φιλί μεταξύ του Λευτέρη, καταπιεσμένου γιου του Ακύλα Μεγαρίτη και..του Δημήτρη, γιου του Τόλια, κοινοτάρχη του Διαφανίου, που είδαμε προσφάτως στις Άγριες Μέλισσες του Antenna.
Και φυσικά ακούστηκαν αρνητικά και επικριτικά σχόλια, αυτό μας έλειπε, αλλά η πλειοψηφία εκφράστηκε θετικά και είπε «άντε μπράβο, τέλος και σε αυτό το ταμπού».
Περιμένουμε, βέβαια, να δούμε και τι θα γίνει με το ΕΣΡ, γιατί σίγουρα όλο και κάποιος καλοθελητής θα κάνει καταγγελία και ζητήσει τιμωρία του καναλιού. Το κλειδί εδώ είναι ασφαλώς η ώρα προβολής, μιας και τις Μέλισσες τις βλέπουμε στο prime time και όχι μετά τα μεσάνυχτα όπου (υποτίθεται ότι) η φύσις ησυχάζει και βγαίνουν τσάρκα οι βρυκόλακες. Είπαμε, μερικών το μυαλό δεν λέει να ξεκολλήσει από τον εικοστό αιώνα. Μη σου πω τον δέκατο ένατο…
Επί τη ευκαιρία, θυμήθηκα και το προηγούμενο φιλί, από τη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Παπακαλιάτη, που έφαγε ξεγυρισμένο πρόστιμο (κατέπεσε αργότερα στο ΣτΕ) από το ΕΣΡ, ένα πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
Το σκεπτικό του οργάνου;
«Αναμφιβόλως πρόκειται περί εκπομπής, η οποία βρίσκεται έξω από την ποιοτική στάθμη, την οποία επιβάλλει η προαναφερθείσα διάταξη του Συντάγματος και του ως άνω Κανονισμού του ΕΣΡ. Πρόκειται περί διαλόγων, εκφράσεων και σκηνών, οι οποίες υποβάθμισαν την όλη εκπομπή. Επομένως ο τηλεοπτικός σταθμός με αυτή την εκπομπή δεν εξεπλήρωσε την εκ των αυτών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού επιβαλλομένη κοινωνική αποστολή της για την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας. Η όλη εκπομπή είναι ικανή να εξοικειώσει την παιδική ηλικία και τη νεότητα με τη χυδαιότητα και εντεύθεν να επιφέρει βλάβη. Ενδείκνυται όπως για την εν λόγω εκτροπή επιβληθεί η κύρωση του προστίμου».
Σημειώνω πάντως ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχε πέσει και βρισίδι σύννεφο, γεγονός που σίγουρα συνετέλεσε στις αρνητικές εντυπώσεις του Ραδιοτηλεοπτικού. Σχετικό δείγμα:
- ∆εν με άκουσε όταν έπρεπε και έχεις πάρει τα @ρχίδι@ σου.
- Έχει πάρει τη θέση σου και θα τους γ@μήσει όλους, πιο πολύ όμως εσένα.
- Σου γ@μ@ει τη γκόμενα;
Και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Αυτό πάντως για την ώρα που γράφω πιο πάνω έχει μια βάση, καθώς δύο από τα μέλη του τότε ΕΣΡ είχαν ζητήσει να μην επιβληθεί πρόστιμο αλλά να μεταδίδεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις δωδεκάμιση τη νύχτα. Έχει γούστο να ξανακούσουμε κάτι ανάλογο και από το παρόν Ραδιοτηλεοπτικό…

Χρήστος Ξανθάκης / medioΠΙΛΑΦΟ / newpost