ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΚΕΔ: «Εμπαίζουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ με φωτογραφική ρύθμιση στον ΕΔΟΕΑΠ»


Για εμπαιγμό εργαζομένων της ΕΡΤ σε σχέση με τον ΕΔΟΕΑΠ κάνει λόγο η δημοσιογραφική παράταξη Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) σε ανακοίνωσή της..Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:
"Εμπαίζουν ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ με φωτογραφική ρύθμιση στον ΕΔΟΕΑΠ
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ παίζει προεκλογικά η εργοδοτική πλειοψηφία της ομάδας Καπάκου στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ύστερα από μυστική συμφωνία με την διοίκηση της ΕΡΤ, κρατούν σε ομηρεία, ενόψει των εκλογών στο Ταμείο, δεκάδες τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, αρνούμενοι να συνεχίσουν την περίθαλψή τους στο Ταμείο, με σκοπό να φορτώσουν την ευθύνη σε άλλα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού , που καταγγέλλουν τις ανομίες και τα ρουσφέτια τους.
Η παραμονή όμως στον ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσων συνταξιούχων της ΕΡΤ συμπληρώνουν 3 χρόνια ασφάλισης στον Οργανισμό πριν τη συνταξιοδότησή τους (εφαρμογή του άρθρου 26 του νόμου 4670/2020), αντί των 5 χρόνων που προβλέπουν το καταστατικό και η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού, θα μπορούσε να έχει ήδη επιτευχθεί ΜΟΝΟ ως εξής:
  • Αρχικά, θα έπρεπε από καιρό να είχε εκπονηθεί σχετική επίκαιρη αναλογιστική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθούν το μέγεθος της διεύρυνσης των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ και το οικονομικό κόστος.
  • Στη συνέχεια, θα έπρεπε να υπάρξει σχετική τεκμηριωμένη θετική εισήγηση του Δ.Σ προς τη Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ. Με την έγκριση της εισήγησης από τη Γενική Συνέλευση, θα μπορούσε να ζητηθεί αμέσως από το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης η εφαρμογή του άρθρου 26 του νόμου 4670/2020 και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Την πρόταση αυτή που κατέθεσε και εγγράφως στις 3 Μαρτίου 2021 το μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού, Κώστας Ντελέζος, δυστυχώς, απέρριψε τρεις φορές η πλειοψηφία του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, συμπεριλαμβανομένου του προερχόμενου από την ΕΡΤ, Ν. Μιχαλίτση, αρνούμενη παράλληλα να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, παρότι σε αυτό συμφωνούσε η συντριπτική πλειονότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Άλλωστε, η υπόγεια συμφωνία του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ με την διοίκηση της ΕΡΤ προβλέπει ότι η «φωτογραφική» ρύθμιση που θέλουν να κάνουν, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα αφορά μόλις 38 εργαζόμενους !
Σε αντίθεση, δηλαδή, με την πρόταση που καταθέσαμε για να ασφαλιστούν ΟΛΟΙ στον ΕΔΟΕΑΠ, ανάμεσά τους και συνάδελφοι τεχνικοί εφημερίδων που επέστρεψαν στον ΕΦΚΑ - πρώην ΙΚΑ, καθώς δεν είχαν συμπληρώσει 5 χρόνια ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ. Όμως, η πρότασή μας αυτή όχι μόνο αποσιωπήθηκε, αλλά δεν μπήκε καν από τον Πρόεδρο για συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να ψηφιστεί και να ισχύσει.
Η εξώδικη απειλή σε μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που υπογράφουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές 38 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι προφανώς έχουν παραπλανηθεί, έχει άρωμα από το ρετιρέ της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Μάλιστα, επικαλείται αναλογιστικό σημείωμα της εταιρίας PRUDENTIAL, το οποίο εμφανίστηκε κάποια στιγμή ως «πρόχειρη εκτίμηση», αλλά απεσύρθη άρον – άρον όταν καταγγέλθηκε ως στημένο.
8/11/2021
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"