ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σεμνά και ταπεινά...


Τι βλέπει ο ΓΑΠ στα μάτια του κόσμου και τι είπε στον Alpha 98,9 για debate και... ήλιο του ΠΑΣΟΚ

«Δεν εχω σκοπό να γίνω δεκανίκι κανενός, ξεκαθάρισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά», με τον.. Γιώργο Κακούση και τον Δημήτρη Πετρόπουλο. «Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση που έχω πάρει. Βλέπω στα μάτια του κόσμου μια ανανεωμένη ελπίδα για την παράταξη», είπε για την υποψηφιότητά του.
Αναφερόμενος στη διαφωνία του με τους συνυποψηφίους του για τον τρόπο διεξαγωγής των debate, είπε: «Είμαι υπέρ των debate, έχω κάνει πολλά στη ζωή μου, επειδή όμως έχω την εμπειρία και ξέρω τι χρειαζόμαστε ως κόμμα και ως Κίνημα, πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις. Χρειάζεται ένα debate που δίνει και χρόνο και ουσία. Πρέπει να γίνει με τους σωστούς όρους αν θέλουμε αυτή την παράταξη να την πάμε με την ουσία κι όχι με εντυπώσεις. Επιμένω σε αυτό, έχω εμπειρία και θα έπρεπε να τη σεβαστούμε όλοι».
Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ολισθαίνει σε ένα παλιό μοντέλο πελατειακής διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Εάν δεν φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος, θα έχουμε απανωτές κρίσεις, όπως είχαμε το 2009 ή και άλλου είδους κρίσεις».
Τι θα κάνει με το όνομα της παράταξης, αν εκλεγεί; «Στην ψυχή του κόσμου, όπως και στη δικιά μου βεβαίως, ΠΑΣΟΚ είμαστε, έχουμε δώσει αγώνες. Δεν είναι μόνο τα σύμβολα, δεν είναι μόνο το όνομα, είναι μια ολόκληρη πορεία. Οταν λέει ο κόσμος "θέλω το ΠΑΣΟΚ", δεν εννοεί μόνο τον πράσινο ήλιο...», είπε και πρόσθεσε ότι το όνομα «θα πρέπει να είναι ένα θέμα της Κεντρικής Επιτροπής. Προφανώς εγώ θεωρώ ότι τα σύμβολα αυτά μας ανήκουν, είναι δικά μας».
Ο ίδιος θα προτιμούσε το ΚΙΝΑΛ να λέγεται ΠΑΣΟΚ, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο; «Προσωπικά ναι, βεβαίως, αλλά θέλω να υπάρχουν και δημοκρατικές διαδικασίες».
Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τόνισε ότι δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία, προσθέτοντας πως «τα έχω ζήσει και παλαιότερα».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με άλλο κόμμα αν εκλεγεί, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να μην γίνει δεκανίκι κανενός.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «έχει μια κρίση ταυτότητας, αλλά δοκιμάστηκε».
Τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων, αλλά «πάνω στα προβλήματα του ελληνικού λαού» και όχι με σκοπό «να πάρω ένα υπουργείο».
Σχολιάζοντας τη μετακίνηση πρώην συνεργατών του στο ΚΙΝΑΛ, όπως η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ραγκούσης, είπε: «Προφανώς εμείς είμαστε πολύ δημοφιλείς, γιατί βλέπω ΠΑΣΟΚ παντού... Ενα "φυτώριο" είναι». - πηγή: newpost