ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ο Πρετεντέρης βρήκε (λέει) ευκαιρία να δώσει μαθήματα δημοσιογραφίας


O Γιάννης Πρετεντέρης δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας για 1,30 ευρώ. Τόσο κοστίζει να αγοράσεις «Τα Νέα» και να διαβάσεις την στήλη «Εμπιστευτικά» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας.. Ο (και) σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» στο χθεσινό κείμενό του με τίτλο «ΡΟΜΠΑ» αναφέρεται στο θέμα της ολλανδής δημοσιογράφου και αφού (τι άλλο) την απαξιώνει, αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • «...Η δημοσιογραφία δεν είναι άσκηση γαϊδουριάς ούτε θράσους. Ενας κανονικός δημοσιογράφος δεν θα εγκαλούσε έναν Πρωθυπουργό ότι «ψεύδεται». Αλλά θα παρουσίαζε τα εξακριβωμένα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι ψεύδεται.
  • Οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις δεν περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ύβρεις. Δεν συνιστούν επιθέσεις στον ερωτώμενο, ακόμη κι αν είναι επιθετικές.. Δεν εκλαμβάνουν την ερώτηση ως απάντηση. Ούτε προσβάλουν τον συνομιλητή τους.
  • Ενας κανονικός δημοσιογράφος δεν θα ρωτούσε τον ολλανδό πρωθυπουργό «ποιες είναι οι κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα».
  • Διότι και ο τελευταίος κάτοχος δημοσιογραφικής ταυτότητας οφείλει να γνωρίζει ότι καμιά κύρωση κατά της Ελλάδας δεν είναι θέμα ολλανδού πρωθυπουργού. Άλλα όργανα αποφασίζουν.
  • Συνεπώς η ερώτηση απευθύνεται σε έναν καταφανώς αναρμόδιο, δεν έχει απάντηση και γίνεται απλώς για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη καταλήγει:
«Αλλά πολύ ασχοληθήκαμε. Η κυρία έγινε ρόμπα, πρόβλημά της. Ηταν όμως μια καλή ευκαιρία για να εξηγήσουμε τι είναι και τι δεν είναι δημοσιογραφία. Με την οποία ούτε η κυρία (σσ εννοεί την ολλανδή δημοσιογράφο), ούτε οι υποστηρικτές της έχουν την παραμικρή σχέση».

Υ.Γ.
Κάποιος είπε πως ο Πρετεντέρης συμβουλεύτηκε για το άρθρο του και τον μετρ των συνεντεύξεων, παλιό συνάδελφο του στον ΔΟΛ, Θανάση Λάλα (γέλια).