ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Mηταράκης: Συκοφαντικός ο τίτλος της ΕφΣυν - Τι απαντά η εφημερίδα


Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «"Φράχτης" Μηταράκη στη Δικαιοσύνη», προέβη στην.. ακόλουθη δήλωση:
"Με έκπληξη διάβασα το συκοφαντικό, ως προς τον τίτλο, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή τη νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του.
Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του.
Με απορία, επίσης, βλέπω την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων.
Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων".
Η Εφημερίδα των  Συντακτών απάντησε:
ντί να επιτίθεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στην «Εφ.Συν.», προσπαθώντας να ανακαλύψει ανύπαρκτη συκοφαντία στο απολύτως ακριβές πρωτοσέλιδο με τίτλο «"Φράχτης" Μηταράκη στη Δικαιοσύνη», καλά θα έκανε να απαντήσει στο ερώτημα αν υιοθετεί το υπουργείο την απαράδεκτη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου του κράτους, όπως και στο ερώτημα αν το συγκεκριμένο έγγραφο απαντά σε αίτημα του γραφείου του υπουργού και ποιο είναι αυτό.
Τα ερωτήματα αυτά, όπως και άλλα που περιλαμβάνονται στο πρωτοσέλιδο και στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», τα έθεσε εγκαίρως η εφημερίδα στο γραφείο του υπουργού, χωρίς να πάρει απάντηση.
Όσο δεν απαντά ο κ. Μηταράκης, ενισχύεται το συμπέρασμα ότι συντάσσεται, αν μη τι άλλο, με το πρωτοφανές για τη δημοκρατία περιεχόμενο του αυθαίρετου εγγράφου που διανεμήθηκε την Τρίτη, 1 Ιουνίου, στις υπηρεσίες του υπουργείου του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, έγκριτων νομικών και της αντιπολίτευσης".




Η απάντηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Συκοφαντικός ο τίτλος του δημοσιεύματος της ΕΦ.ΣΥΝ.- Ανεξάρτητη η λειτουργία του ΝΣΚ