ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ (σας το είχα πει, αλλά δεν μ’ ακούγατε!)


του Χρήστου Ξανθάκη 

Ρε φίλε, μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω!
Έχω το κληρονομικό χάρισμα, έχω την ενόραση του γιόγκι, έχω την κουαφίρ της Τασίας Λούτα, έχω το κάστανο του Παΐσιου, όλα τα έχω. Και σας τα καταθέτω όλα και πρώτος, εδώ και παραπάνω από ένα.. χρόνο. Διότι ο ρεπόρτερ Ξανθάκης μελετάει και διαβάζει, δεν χάνει το χρόνο του σε συσκέψεις στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως!
Πάμε όμως να δούμε τι είχα γράψει πριν από δεκατρείς μήνες, δια της μεθόδου του κόπυ πάστε, πολλά χρωστάμε σε όποιον το ανακάλυψε, ο άγιος προστάτης των δημοσιογράφων είναι. Ρε τα ματζόρε:
«Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω συνέντευξη του μυθιστοριογράφου Στήβεν Κινγκ. Λέει διάφορα και σωστά και τζούσυ ο συγγραφέας και κάποια στιγμή τον ρωτάει ο δημοσιογράφος «τι είναι ρε φίλε αυτό που σε αγχώνει με την πανδημία;». Και απαντάει ο γίγαντας ο Κινγκ:
Ξέρεις κάτι; Είναι ένα βιβλίο, μια νουβέλα του Ρόμπερτ Χάρρις που τη λένε “The Second Sleep” και διαδραματίζεται στο μέλλον το στόρι, αφού έχει γίνει μια φοβερή και τρομερή καταστροφή στον εικοστό πρώτο αιώνα. Προσπαθεί λοιπόν ο κόσμος να καταλάβει τι στο διάολο συνέβη, ψάχνουν από δω, ψάχνουν από κει και βρίσκουν τα γραπτά ενός τύπου που μιλάει για ένα ζόρικο συμβάν –κάτι σαν τον κορωνοϊό, ας πούμε. Και επισημαίνει αυτός ο τύπος ότι στις μεγαλουπόλεις απέχουμε όλοι και όλες μόλις έξι μέρες απ’ την πείνα, λόγω του τρόπου που είναι διαρθρωμένη η αλυσίδα εφοδιασμού. Θα ‘λεγα λοιπόν ότι ανησυχώ κάπως για τα τρόφιμα…»
Το σημειώσατε; Το καταγράψατε; Δείτε και τη συνέχεια:
«Κάντε τώρα έναν κόπο και μείνετε μαζί μου για να σας δώσω ραπόρτο από χθεσινό δημοσίευμα της Guardian με τον κάτι παραπάνω από ανησυχητικό τίτλο:
"Ο κορωνοϊός μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των πεινασμένων ανά την υφήλιο”!»
Κι επειδή είμαστε ποδοσφαιρόφιλοι και ψοφάμε για χατ τρικ, ορίστε και το τρίτο χτύπημα:
«Σας παραπέμπω σε δήλωση του Τζων Τάϊσον, επικεφαλής της γιγαντιαίας αμερικάνικης εταιρείας τροφίμων Tyson Foods, ο οποίος με αφορμή το κλείσιμο ουκ ολίγων σφαγείων στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού βγήκε και τα είπε χύμα:
Σπάει η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων»!
Τότε, βέβαια, που τα έγραφα εγώ, ήμουνα κακός και μοχθηρός και βρωμοκουμμούνι που ήθελα το κακό της κυβέρνησής μας. Τώρα που είμαστε βαθιά στο 2021 και κάθε που ξημερώνει το αγγούρι μεγαλώνει, διαβάζω χθες κύριο τίτλο εδώ στο Newpost:
«Ακριβαίνει το «καλάθι της νοικοκυράς»: Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα - Φόβος για νέες ανατιμήσεις “φωτιά”»
Κι όπως ρίχνω μια ματιά στα ρεπορτάζ που τρέχουν, μαθαίνω ότι:
«Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας των αυξήσεων όχι μόνο των πρώτων υλών διεθνώς αλλά και της τιμής των ναύλων.
Η αύξηση τιμών σε πρώτες ύλες, σιτηρά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, καφέ και βοδινό κρέας ξεκινά από 3,63% και φτάνει το 26,59%, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)».
Ποιος θα τις πληρώσει αυτές τις ανατιμήσεις; Τα ρεπό του Χατζηδάκη θα τις πληρώσουν ή τα καινούρια περιπολικά του Χρυσοχοΐδη; Ή μήπως η ανάπτυξη, βζιιιιν, του Άδωνη, κάθε Έλληνας κι ένα χρυσό κουτάλι; Λυπούμαι πολύ αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, αλλά έρχεται ο κακός μας ο καιρός κι έρχεται με φόρα.
Υπομονή και κουράγιο συνιστώ και αναρωτιέμαι τι θα μας προκύψει στην πλατεία Συντάγματος:
Σιγή ιχθύος ή μήπως νοικοκυραίοι που θα βαράνε με μανία κατσαρολικά;

- από το newpost