ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ιστορίες δημοσιογραφικής αφασίας


Οταν η κόρη του μεγιστάνα καναλάρχη μαθαίνει πως στην πρωινή εκπομπή του καναλιού θα βγάλουν μία αποκάλυψη για έναν πολιτικό, πηγαίνει στον όροφο (του ουρανοξύστη τους) στον οποίο.. βρίσκονται τα τηλεοπτικά στούντιο και γυρίζεται η εκπομπή. 
«Το ξέρετε πως δεν πρέπει να είστε σε αυτόν τον όροφο», της λέει η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. «Αλλά τέλος πάντων, μια και το όνομα της οικογενείας σας κρέμεται στην πινακίδα απ' έξω από το κτίριο, σας ακούω». Αρχισε να τα μασάει η ιδιοκτήτρια του καναλιού αλλά της λέει, με συστολή, για τον γερουσιαστή. Οπότε η αρχισυντάκτρια κάνει με τη μία μεταβολή και κατευθύνεται προς το στούντιο. «Το ξέρετε πως δεν θα έπρεπε να σας μιλάω καν» η απάντησή της.
Σε ένα άλλο επεισόδιο η κόρη ισχυρίζεται πως αρκούν ένα-δύο δημόσια σχόλια από τον πατέρα της και οι μαριονέτες-δημοσιογράφοι ανασυντάσσονται τάχιστα.
Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει όντως στα αμερικάνικα κανάλια, αν οι δημοσιογραφικές εκπομπές είναι τόσες ανεξάρτητες ώστε να μην ακούν ούτε καν τον ιδιοκτήτη των καναλιών στα οποία βρίσκονται. Δεν ξέρω για την Αμερική. Στα ελληνικά κανάλια πάντως συμβαίνει σίγουρα, 100%. Κύριε Αλαφούζε περάστε έξω.

* Από το «Succession» που αναδείχθηκε η καλύτερη δραματική σειρά το 2020 (έχει πάρει ένα σωρό βραβεία) και βρίσκεται στο HBO . Την συνιστά ανεπιφύλακτα και ο Δ. Κανελλόπουλος.