ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Το ποδαρικό, οι γνωστοί άγνωστοι και η «ευφυής σκέψη» της Τρέμη


«Η κυβέρνηση βγάζει πολιτικές από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, από τη ναφθαλίνη του Ρίγκαν και της Θάτσερ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή.. εκπομπή Meeting Point του Newsbomb, με τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, τονίζοντας ότι «οι ιδέες εκείνες που λέμε εμείς, ενίσχυση του κράτους, ρύθμιση της αγοράς, είναι ξανά επίκαιρες μετά από 40 χρόνια».
Εξέφρασε τον φόβο ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης «είναι να επωφεληθούν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι και η μεγάλη πλειοψηφία, ιδίως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, να μην καρπωθούν τα οφέλη που θα μπορούσαν».
Διότι, όπως είπε, από τα 32 δισ. του Ταμείου τα περίπου 11 δισ. θα είναι δανεισμός που πάει στις τράπεζες, όμως «ο δανεισμός είναι ξεχασμένη υπόθεση για τη μέση μικρομεσαία επιχείρηση», ενώ τα περίπου 19 δισ. θα είναι επιδοτήσεις και «οι επιδοτήσεις πηγαίνουν ως επί το πλείστον σε διαγωνισμούς για μεγάλα έργα και ΣΔΙΤ. Εκεί έχουν κατοχυρώσει, καπαρώσει θέση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

ΥΓ Στην αρχή της συνέντευξης ρωτάει η Ολγα Τρέμη, θέλοντας να κάνει χιούμορ: “Από ό,τι αντιλαμβάνεστε, μας κάνετε και ποδαρικό και το ερώτημά μου είναι με το δεξί ή με το αριστερό”; Για να απαντήσει ο Τσίπρας αστειευόμενος: “Πάντως ήταν ευφυής η σκέψη σας να μην κάνει ο κ. Μητσοτάκης ποδαρικό, αλλά να κάνω εγώ, διότι σε αυτή τη χώρα καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα. Ελπίζω να είναι τυχερό πάντως”...