ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ο DJ Eliazar από το Μόντρεαλ στο «Kosmos Lab»


Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Kosmos 93,6 & 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό,..φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.
Ο DJ Eliazar από το Μόντρεαλ είναι καλεσμένος στο «Kosmos Lab», το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, στις 24:00. Ο διάσημος DJ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διαδίδοντας ήχους –τα vintage remix, το global beat και το electro swing–, και είναι από τους συνιδρυτές της δισκογραφικής ετικέτας «Speakeasy Electro Swing», με έδρα το Μόντρεαλ. Η εταιρεία άκμασε παράλληλα με την άνοδο του electro swing ήχου και αποτέλεσε την ομπρέλα των ομώνυμων events που πραγματοποιήθηκαν σε 18 πόλεις, σε 9 χώρες του κόσμου.
Μεγάλωσε στο Σικάγο, σε μια βιομηχανική πόλη, ακούγοντας punk και new wave. Οι μουσικές αναζητήσεις του DJ Eliazar τον οδήγησαν και στη house σκηνή, που άνθισε στα τέλη των 80s. Έκτοτε, έζησε σε έντεκα διαφορετικές πόλεις, σε τέσσερις χώρες, πριν τελικά προσγειωθεί στην τωρινή του κατοικία, στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκεί διοργάνωσε τα events «Montreal East Balkan Beats», τα οποία ξεκίνησαν το 2010, διαδίδοντας τους βαλκανικούς ήχους με χορευτικά beats και κάνοντας επίσης γνωστό στους θαμώνες τον χορό πάνω στα τραπέζια!
Τα τελευταία χρόνια με το συγκρότημά του Whiskey Tango Foxtrot, ο Eliazar κυκλοφορεί πολλές ρετρό μελωδίες και vintage remix συλλογές και τις διαθέτει δωρεάν. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε χώρους και φεστιβάλ, όπως τα Smithsonian National Art Museum (Washington DC), The Bulldog Cafe (Mexico City),  Greensville Festival (Berlin), Montreal Jazzfest (επί σειρά ετών), Diversity Festival (Texada, BC), Boomtown Faire (UK) κ.ά.  Έχει μοιραστεί τη σκηνή με DJs και γκρουπ, μεταξύ των οποίων: dunkelbunt, Luke Vibert, The Sweet Life Society, Alter Echo, Adham Shaikh, The Swingrowers, DJ Delay, Plaid, Chris Tofu, Grant Lazlo.
Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κωνσταντίνου Παντζόγλου. Συνέχεια με Nostalgia 77, Boogat, El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce κ.ά.