ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Πέθανε ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς


Tο απόγευμα της Πέμπτης πέθανε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δρυς. Είχε διετέλεσε βουλευτής Κέρκυρας, υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση.. του ΠΑΣΟΚ, υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.
Είχε γεννηθεί το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακό πήρε στην Αγγλία και είχε εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Είχε διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος στην Κέρκυρα, πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, υπεύθυνος Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982) και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993).
Διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990, ενώ ήταν βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (1989).
Επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001) και στη συνέχεια υπουργός Γεωργίας (2001-2004).