ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Καθυστερημένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη μετά την κατακραυγή για την εγκληματικότητα


Λαϊκισμό και κινδυνολογία προσάπτει στην αντιπολίτευση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την κατακραυγή για τις διαστάσεις της εγκληματικότητας και τη συχνότητα με την οποία.. τελευταία η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας εν ψυχρώ δολοφονιών και μάλιστα με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου.
Σε δήλωσή του, μετά τη μαφιόζικη δολοφονία στη Βάρη, τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην Αθήνα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πριν από κάποια χρόνια όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι η Αθήνα είχε γίνει Καμπούλ, ζήτησε σήμερα από τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν την κριτική και να απαντήσουν από κοινού στο οργανωμένο έγκλημα.
«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη», τονίζει σε δήλωσή του.
Ο υπουργός ρίχνει τα βέλη του κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρησιμοποιώντας φράσεις από τις καυστικές ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα» σχολιάζει μεταξύ άλλων και προειδοποιεί: «Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας».
Επίσης, παρουσιάζει μια εικόνα ασφάλειας, λέγοντας ότι: «Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της! Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες».
Μοναδικό μέλημα του κ. Χρυσοχοΐδη είναι όπως φαίνεται η ίδρυση των ειδικών αστυνομικών μονάδων για τα πανεπιστήμια, κάτι που προχωρά η κυβέρνηση με την προκήρυξη σήμερα του διαγωνισμού προσλήψεων ειδικών φρουρών.

- πηγή: efsyn.gr