ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

H δημοσιογραφική μοναξιά του Κοττάκη και οι διαμαρτυρίες Ευγενίδη


Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό -σύμφωνα τουλάχιστον με την προσέγγιση που κάνει ο διευθυντής της “ΕΣΤΙΑΣ” Μανώλης Κοττάκης- αφού ούτε λίγο ούτε πολύ στο σημερινό του άρθρο στην.. εφημερίδα υποστηρίζει ότι μεθοδεύεται η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Βεβαίως πρόκειται για άποψη του δημοσιογράφου την οποία στηρίζει σε πηγές του, και ως εκ τούτου έχει την ευθύνη των λόγων του.
Μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κοττάκης εκφράζει τη δημοσιογραφική του μοναξιά, κάνοντας λόγο για “Ιδιότυπη απομόνωση που έχουμε καταδικαστεί” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εννοώντας όσους έχουν αντίστοιχες απόψεις (στα media): “Οταν αποκαλύπτουμε κάτι να ομοιάζουμε με τους τρελούς του χωριού”!

Συγκεκριμένα γράφει ο δημοσιογράφος: “Σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία έχουμε «καταδικαστεί», ώστε, όταν αποκαλύπτουμε κάτι, να ομοιάζουμε με τους τρελούς του χωριού. Γνωρίζουμε όμως, καταλαβαίνουμε, αισθανόμαστε ότι έρχονται μεγάλες, βαριές παραχωρήσεις εντός του θέρους και όσο μόνοι κι αν είμαστε σε όλο τον ελληνικό Τύπο, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε σιωπηλοί. Παραχωρήσεις στο ζήτημα της ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητος καταρχάς και έπονται κι άλλες. Παραχωρήσεις που θα ορίσουν το στίγμα της πατρίδας μας για τα πράγματα σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας για τα πολλά επόμενα χρόνια. Παραχωρήσεις που καλούνται να αποφασίσουν ανεξάρτητοι τρίτοι, όχι η ίδια η Πολιτεία, για να μη λερώσει τα χέρια της. Για να ισχυρισθεί ότι είναι αθώα του αίματος”.
Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Μανώλης Κοττάκης θίγει τον αποκλεισμό των Ελλήνων δημοσιογράφων στη Θράκη και την απαγόρευση να απευθύνουν ερωτήσεις στον Τσαβούσογλου, τονίζοντας μάλιστα ότι ούτε τις καθιερωμένες που κάνουν ΕΡΤ και ΑΠΕ, για να καταλήξει ότι ουδείς διερωτήθηκε γιατί συνέβη όλο αυτό! Συγκεκριμένα έγραψε ο δημοσιογράφος, “Ουδείς διερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη στους Ελληνες δημοσιογράφους να απευθύνουν ερωτήσεις στον κύριο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα. Ούτε τις καθιερωμένες που κάνουν οι ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Ουδείς διερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη να πλησιάσουν τον κύριο Τσαβούσογλου οι Ελληνες δημοσιογράφοι στη Θράκη. Ουδείς διερωτήθηκε γιατί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν μετέβη στα γραφεία ή γιατί δεν φωτογραφήθηκε στην Κομοτηνή -όπως παγίως συνηθίζεται- με όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται εκπρόσωποι της «Τουρκικής Νεολαίας». Εμείς που αυτονοήτως διερωτώμεθα ξέρουμε γιατί δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να ερωτήσουν. Ξέρουμε γιατί δεν πήγε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην αυτοαπακαλούμενη «Τουρκική Νεολαία». Δεν πήγε για να… μας διευκολύνει”.

Πάντως για να το ελαφρύνουμε, αρκετοί διερωτήθηκαν – τουλάχιστον, στα social media- και αρκετοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν, ανάμεσα τους και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Γιώργος Ευγενίδης.
Ιδού και τα πειστήρια:
(από το 3:00 και μετά το απόσπασμα)

- από το enimerosi24