ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Γνώριζε ο Μητσοτάκης την πρωτοβουλία Μενδώνη;


Ο Λασκαρίδης προσβάλει τον πρωθυπουργό και η υπουργός τού στρώνει «κόκκινο χαλί»

Με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τα βάζει το newpost με αφορμή αυτή τη φορά τη συναντηση που είχε στο γραφείο της με τον κ. Πάνο Λασκαρίδη. Μάλιστα σε σχόλιο του, υπό.. τον τίτλο "Ο Λασκαρίδης προσβάλει τον πρωθυπουργό και η Μενδώνη τού στρώνει «κόκκινο χαλί»", ο Η.Ρώδης διερωτάται: "Άραγε γνώριζε ο Πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος από το Μαξίμου, για την πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού να συναντηθεί με τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη; Αν γνώριζαν, γιατί δεν το σταμάτησαν; Αν δεν γνώριζαν, για πόσο καιρό θα ανέχονται την Λ. Μενδώνη να τους φέρνει σε δύσκολη θέση με τις επιλογές της;"
Και αυτό γιατί , όπως γράφει, μετά τις γνωστές στο πανελλήνιο πια δηλώσεις Λασκαρίδη στο ντοκιμαντέρ «Black Trail», ξεσηκώθηκαν οι πάντες. Και πώς να μην ξεσηκώνονταν, όταν ο εφοπλιστής έκανε δηλώσεις που έθιγαν ευθέως όχι απλώς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. 
Tο newpost γράφει μεταξύ άλλων:
«Είναι σαφές ότι ο Π. Λασκαρίδης, μετά την κατακραυγή από όλους, ψάχνει να βρει κυβερνητικά ερείσματα και αφορμές να δείξει ότι δεν υπάρχει πια δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση για το πρόσωπό του. Όσο κι αν η Λ. Μενδώνη δεν είναι «πολιτικός», όπως η ίδια λέει, αλλά «τεχνοκράτης», δεν παύει να είναι υπουργός και οφείλει να κατανοεί τις δεσμεύσεις που έχει αυτή η θέση. Όποια κι αν ήταν η αφορμή για τη συνάντηση, το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η συνάντηση είναι ένα: ότι ο Π. Λακαρίδης είναι κυβερνητικός συνομιλητής, παρά την προσβολή του προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Κι αυτό είναι ένα αντιδημοκρατικό και, ως εκ τούτου, επικίνδυνο μήνυμα!
 Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο Π. Λασκαρίδης ως «χορηγός» του υπουργείου Πολιτισμού και οποιουδήποτε άλλου Υπουργείου, γιατί τότε το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι «όλα πουλιούνται και αγοράζονται, ακόμη και η αξιοπρέπεια του Πρωθυπουργού».