ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

«Τα στάχυα του Ιουνίου» στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


«Η Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα PODCAST του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το δημιουργικό ραδιοφωνικό.. ντοκιμαντέρ «Τα στάχυα του Ιουνίου», του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη.
Ο Θωμάς Σίδερης επιμελείται και παρουσιάζει στη «Φωνή της Ελλάδας» την εκπομπή «Των Ελλήνων οι κοινότητες» που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, 13.00 – 14.00, ώρα Ελλάδας.
Η διαγωνιζόμενη εκπομπή «Τα στάχυα του Ιουνίου» παρουσιάζει δύο χωριά με κοινή μοίρα, που απέχουν μεταξύ τους 3.100 χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός τους σφαγιάστηκε την ίδια μέρα και ώρα από τους Ναζί. Οι παράλληλες ιστορίες του Διστόμου και του Οραντούρ, που έγιναν στόχος των Ες Ες στις 10 Ιουνίου 1944, ξεδιπλώνονται στην εκπομπή μέσα από τις επίσης παράλληλες αφηγήσεις των επιζώντων και επιζωσών.
Το συγκεκριμένο podcast θα παρουσιαστεί από τις 24 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2021 και θα είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: www.filmfestival.gr
«Των Ελλήνων οι κοινότητες – Τα στάχυα του Ιουνίου»
Παραγωγός: Φωνή της Ελλάδας
Παρουσίαση – Έρευνα – Επιμέλεια: Θωμάς Σίδερης
Αφήγηση: Άγης Γυφτόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κυριακάκης, Θανάσης Βουτέρης, Θωμάς Σίδερης