ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

«Αέρηδες»: η ιστορία των ανέμων της Ελλάδας


Τα είδη των ανέμων που πνέουν στην Ελλάδα, τις ονομασίες και τη σύνδεσή τους με τη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αέρηδες»,.. σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά 9 δεκάλεπτων επεισοδίων, που θα μεταδίδεται στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 21.00 και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή με τρία επεισόδια back-to-back.
Στην πρεμιέρα τους, οι «Αέρηδες» μας συστήνουν την Τραμουντάνα (Βοριάς), τον Απηλιώτη (Ανατολικός) και την Όστρια (Νοτιάς). Στα επόμενα επεισόδια θα γνωρίσουμε, επίσης, τους ανέμους Ζέφυρο, Σκίρων, Καικία ή Γραίγο, Λίβα και Σιρόκο, καθώς και τον «ταμία των ανέμων» Αίολο. Ταυτόχρονα με την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.
Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζουν, ακόμη, η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τη μουσική της αρχαιότητας» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ARTE France, καθώς και το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου», με θέμα την ιστορία του εγκλήματος στην Ελλάδα.