ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η «ελεεινή δημοσιογραφία» και η παραίτηση Λασκαρίδη από την Ένωση Εφοπλιστών


Περίπου δέκα ημέρες μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ και αφού υπήρξε αντίδραση και άδειασμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών,.. ο Πάνος Λασκαρίδης, με επιστολή του ανακοινώνει την παραίτησή του από το ΔΣ και την αποχώρησή του από την Ένωση.
Ο Πάνος Λασκαρίδης στο κείμενο παραίτησής του επιμένει να κάνει λόγο για «ελεεινή δημοσιογραφία», αλλά και προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα και «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».
Απολογείται, όπως αναφέρει, μόνο σε συναδέλφους του «που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία», αλλά ασκεί κριτική και στην ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία μέσω του προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη, είχε πάρει αποστάσεις από τις αθυρόστομες δηλώσεις του. «Αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία» λέει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή

"Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση.
Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης «αξιοπιστίας».
Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.
Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία.

Δεκτή η παραίτηση, απορριπτέα η κριτική

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών απάντησε στον Π. Λασκαρίδη, απορρίπτοντας την κριτική που της άσκησε και κάνοντας λόγο για ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς από την πλευρά του επιχειρηματία.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, σε καθολική σύνθεση, έκρινε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη από μέλος του, καθώς και ευρύτερα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, απορρίπτοντας ολοσχερώς τους ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς του. Εξέφρασε επίσης την έντονη απογοήτευση και αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι αρνείται να παραδεχθεί πως η παραίτησή του οφείλεται προδήλως στην πρωτοφανή κατάσταση που ο ίδιος προκάλεσε με τις δηλώσεις του που ήρθαν στη δημοσιότητα.
Επιπροσθέτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ επικρότησε ομόφωνα τους χειρισμούς του ατυχούς αυτού θέματος από τον Πρόεδρο και το Προεδρείο, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά την απόλυτη στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση σε αυτούς, και καταλήγοντας ότι η ΕΕΕ παραμένει ενωμένη στη συνέχιση του έργου της, κοντά στην Πολιτεία και την κοινωνία".