ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Στρατηγικές υποδούλωσης στην αυθεντία των διοικούντων

Εν μέσω πανδημίας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατεβάζει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την αντιπολίτευση καθώς προβλέπει αυστηροποίηση των προαγωγικών/απολυτηρίων, αλλά και των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά αναχρονιστικών..
«παιδαγωγικών» μέτρων, αλλά και ευθεία καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Επ΄αυτού λάβαμε και δημοσιεύουμε άρθρο αναγνώστριας με τίτλο "Στρατηγικές υποδούλωσης στην αυθεντία των διοικούντων". Αναλυτικά:
Περιστασιακά παρακολουθώντας την πορεία της υπουργού Παιδείας κουνούσα συγκαταβατικά το κεφάλι μου στις μισαλλόδοξες εξαγγελίες της είτε αυτές αφορούσαν την διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας , την ορθοδοξία , τις παρελάσεις ή την αντίληψη της για την αριστεία .
Ήταν απόλυτα συνεπείς στο σύστημα που την ανέδειξε και την τοποθέτησε στο αξίωμα της.
Αυτό μέχρι την πρόσφατη πραξικοματική εξαγγελία για κατάθεση προς ψήφιση νομοσχεδίου που περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα και στο προγραμμα κατάρτισης και αξιολόγησης των μαθητών ενώ οι ενδιαφερόμενοι είναι έγκλειστοι και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.
Δεν είναι οι άριστοι που αναδεικνύονται από το σύστημα παιδείας που εξαγγέλει η υπουργός. Είναι τα πειθήνια όργανα που παράγονται μέσα από εξαντλητικές θεσμοθετημένες διαδικασίες οι οποίες εφαρμόζονται στην πιο αγνή και άδολη ηλικία των μαθητών εξαναγκάζοντας τους σε πρακτικές στις οποίες δεν έχουν έλεγχο και τελικά τους εκπαιδεύουν σε Παβλόφια συμπεριφορά .
Οι άριστοι που κατασκευάζει το σύστημα είναι αυτοί που ανεξάρτητα από τις ανάγκες της κοινωνίας των ανθρώπων θα εξυπηρετούν άκριτα τα υμέτερα συμφέροντα.
Η κοινωνία των άριστων υπάρχει μόνο στο μυαλό αυτών που νομίζουν ότι έχουν θεϊκό δικαίωμα στη ζωή των αφανών υποτελών τους.
Είναι πολύ εύκολη η αξιολόγηση όταν το απολυτήριο και η διαγωγή αρκούν για να κατατάξεις ανθρώπους-υπηρέτες.
Στην πραγματικότητα οι άριστοι δεν χρειάζονται αξιολόγηση. Διαπρέπουν ευτυχώς και χωρίς αυτή.
Για εμάς τους υπόλοιπους τους μέτριους οφείλει το σύστημα να μας σέβεται και να μας προσφέρει τα εφόδια και τις δυνατότητες για πρόοδο και πρόσβαση στην ευημερία.
Οι κοινωνίες μας αποτελούνται από εμάς τους μέτριους που εργαζόμαστε, αγαπάμε, στήνουμε σπιτικά, οικογένειες . Έχουμε ιστορίες να πούμε και σε προσωπικό επίπεδο ο κάθε ένας από εμάς αριστεύει σε μη ανιχνεύσιμες από το σύστημα ιδιότητες και πρακτικές.
Οι κοινωνίες και τα έθνη πήγαν μπροστά από αυτούς που αντέδρασαν στην αυθεντία των διοικούντων.
Μια αντίπαλος της βαρβαρότητας