ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Μισθός 8.314 ευρώ σε νέα golden boys με υπογραφή Χατζηδάκη

Την ίδια ώρα ακυρώνουν την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής - κατατέθηκε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτομαγιάς - που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον, διπλασιάζει η κυβέρνηση τον μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.
Όπως αποκαλύπτει η Αυγή σε δημοσίευμα της, πριν από αυτή..
την εμβόλιμη τροπολογία τα στελέχη θα έπαιρναν περίπου 4.600 ευρώ ενώ τώρα το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ!
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ από το φθινόπωρο οι καταναλωτές άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επικυρώθηκαν προκλητικές αμοιβές στη διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Tην ίδια ώρα η αύξηση του κατώτατου μισθού και των ημερομισθίων, για την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η ΝΔ και η οποία είχε προγραμματιστεί βάση νόμου να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, παραπέμπεται στο 2021 και χωρίς εχέγγυα ότι και τότε θα πραγματοποιηθεί...

Ο Αλ. Χαρίτσης

Στο θέμα των μισθών της ΕΔΕΥ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που δήλωσε πως «την ώρα που ο κ. Χατζηδάκης διπλασιάζει τις αμοιβές των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (από τα 4.600 στα 8.314 ευρώ), όπως αποκαλύπτει η Αυγή, ο Μητσοτάκης και ο  Βρούτσης ακυρώνουν την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και παρατείνουν το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων. Κι όλα αυτά με τροπολογίες εν κρυπτώ σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
Συνεχίζοντας ο κ. Χαρίτσης μίλησε για ξεκάθαρη, στρατηγική επιλογή του Μαξίμου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τις πραγματικές της προτεραιότητες για την κοινωνία και την οικονομία, εν μέσω πανδημίας: πολλά για τους λίγους, λίγα - ή μάλλον τίποτα - για τους πολλούς. Δεν πρόκειται για αστοχία προφανώς, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, τις συνέπειες της οποίας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα ο κ. Μητσοτάκης»