ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αναγκαιότητα η στήριξη των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την χώρα υπό τον ασφυκτικό κλοιό της απρόβλεπτης και επικίνδυνης πανδημίας και των δυσβάστακτων συνεπειών της για όλους τους πολίτες .
Ειδικά στον χώρο του Τύπου, το ήδη προβληματικό τοπίο εξελίσσεται σε εφιαλτικό, καθώς οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων διαλύονται από την λανθασμένη κατεύθυνση των μέτρων της.. κυβέρνησης και της εκμετάλλευσής τους από πλευράς εργοδοτών.
Σε αυτή την συγκυρία, που οι πολίτες χρειάζονται αξιόπιστη και σε βάθος ενημέρωση περισσότερο από ποτέ, οι λειτουργοί της καλούνται να την υπηρετήσουν κάτω από δύσκολες έως και επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες. Tην ίδια στιγμή τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν προχωρήσει σε αναστολή εργασίας εφαρμόζοντας τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή των δημοσιογράφων της χώρας με αυτή όλων των εργαζόμενων και απαιτεί:
  • Την ακύρωση του μέτρου της αναστολής εργασίας και την άμεση επιδότηση της εργασίας με παράλληλα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας στον χώρο του Τύπου και για την μετά κορωνοϊό περίοδο.
  • Την άμεση εφαρμογή της ειλημμένης απόφασης για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου που καθυστερεί ανεξήγητα, με δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους στις εφημερίδες, την στιγμή που διατίθενται εκατομμύρια για την διαφημιστική καμπάνια αντιμετώπισης της πανδημίας, με άγνωστα κριτήρια και πάντως όχι με κριτήριο την προστασία των θέσεων εργασίας.
  • Την υποστήριξη των ανέργων που βρίσκονται όμηροι, εγκλωβισμένοι σε εταιρείες φαντάσματα οι οποίες αυξάνουν συνεχώς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ακόμη μια φορά ότι
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.
Καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής αντεργατικών εργοδοτικών και κυβερνητικών επιλογών στηρίζοντας με κάθε τρόπο την πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση της κοινωνίας.