ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Επίσης, από εργαζομένους σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας, υφασμάτινης ή άλλης), χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα βεβαιώνεται
πρόστιμο και σε αυτές τις περιπτώσεις στην εκδοχή ακραίων περιπτώσεων, είναι σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους.
Παρά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, τα υπόλοιπα πρόστιμα φαίνεται ότι παραμένουν. Συνεχίζεται η βεβαίωση προστίμων των 5.000 ευρώ και συλλήψεις για καταστήματα που δεν ανοίγουν ακόμη.
Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Στα 5.000 ευρώ παραμένει το πρόστιμο για την παραβίαση καραντίνας και η ποινική διαδικασία.
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, όπως και του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν απαγορεύεται ή όχι η περίπτωση μετακίνησης από νησί σε νησί της ίδιας περιφερειακής ενότητας.
Τα πρόστιμα:
  • 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας
  • 5.000 ευρώ για καταστήματα που δεν ανοίγουν ακόμη
  • 5.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας
  • 1.000 ευρώ για συνάθροιση άνω των 10 ατόμων
  • 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες