ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

«iNFO-19» με τη Λυμπεράκη απόψε στο OPEN

Kάθε Τρίτη βράδυ στην εκπομπή «iNFO-19», η Νίκη Λυμπεράκη υποδέχεται καλεσμένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της "μάχης" με τον κορωνοϊό και ειδικούς από διαφορετικούς χώρους, αναλύοντας τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας.
Απόψε:
· Στην τελική ευθεία για την άρση της καραντίνας, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και..
μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσιάζει τα ζητήματα που ανακύπτουν με την αποκλιμάκωση των μέτρων, ιδιαίτερα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων, που έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.
· Η Oλυμπιονίκης Άννα Κορακάκη μιλά για τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών του Τόκιο και για το πώς ανατράπηκε η ζωή των αθλητών λόγω της επιδημίας.
· Γεννά η πανδημία κινδύνους για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών; Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου συνεργάζονται για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών λύσεων ανίχνευσης του ιού και ο Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Γιάννης Σολδάτος μας παρουσιάζει τη λειτουργία αυτών των συστημάτων, σχολιάζοντας και τα ηθικά, πολιτικά και νομικά θέματα που εγείρονται.
· Καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η καραντίνα μπορεί να αυξήσει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ζητούμε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου να μας αναλύσει τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία και να εξηγήσει πώς μπορούν να προστατευθούν τα θύματα.
Ακόμα: Κάνουμε μία σπάνια ιστορική αναδρομή στη λεγόμενη Ισπανική Γρίπη του 1918, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Πώς ξεκληρίσθηκε μία γενιά ανθρώπων στη Σκύρο.
***
Έκτακτη Ενημερωτική Εκπομπή με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, απόψε στις 17:55 στο OPEN.

Το στρατηγικό πλάνο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, τo τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, αλλά και οι εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, απόψε στις 17:55 στο OPEN, στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Βγαίνουμε από το σπίτι-Τα πρώτα βήματα» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.
Αναλυτικά το σχέδιο της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. Τα ερωτήματα για τα σχολεία. Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων. Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Βγαίνουμε από το σπίτι-Τα πρώτα βήματα» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, απόψε στις 17:55 στο OPEN.