ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο Γ. Πιαντές και η συναυλία των Pink Floyd στο ΟΑΚΑ

«Ο Γιώργος Πιαντές απεχθανόταν την προβολή των προσώπων και φρόντιζε να δυναμώνει η φωνή της Αριστεράς. Απομακρυνόταν από τις τυμπανοκρουσίες, μα επιθυμούσε ο ιδέες της Αριστεράς να ακούγονται παντού και καθαρά. Αποχαιρετούμε τον Γιώργο Πιαντέ, που έδωσε μάχες γενναίος και σεμνός». Αυτό γράφει μεταξυ άλλων, η διεύθυνση του «105,5 Στο Κόκκινο» και η Ευγενία Λουπάκη με τη σειρά της γράφει στο fb:..

"Σήμερα το Κόκκινο πενθεί. Σήμερα χάσαμε έναν από τους θεμέλιους λίθους μας, χάσαμε τον ακοίμητο φρουρό μας, χάσαμε έναν ανεκτίμητο, ανιδιοτελή, εργατικό, αφοσιωμένο σεμνό, άνθρωπο. Εχασα έναν αγαπημένο φίλο, φίλο από την εποχή του 902 μέχρι την καταστροφή των κεραιών μας στον Υμηττό πέρσι(...)
Η Ευγενία Λουπάκη κάνει και μια άλλη αναφορά για τον Γ. Πιαντέ -άγνωστη στους περισσότερους:
"Η μεγαλειώδης μία και μοναδική συναυλία των Pink Floyd στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, το 1989. Στήθηκε από το "Νεο Ρεύμα", την πιο σημαντική στην εποχή της εταιρεία διαξαγωγής συναυλιών, εταιρεία του ΚΚΕ, εταιρεία συγκροτημένη από νεαρούς ταλαντούχους συντρόφους, που ασκήθηκαν μέσα από τα μεγάλα φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου συναντήθηκαν ο Ρίτσος με τη Μερσέντες Σόσα κι ο Νταλάρας με τους Ten years after. Ο Γιώργος Πιαντές, ο σύντροφός μας, ήταν ο άνθρωπος πίσω και από αυτή τη μυθική συναυλία." 

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν έγινε η συναυλία των Pink Floyd στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, το 1989 ήταν 15 χρονών. Διαβάστε τι έγραψε στο fb για τον Γιώργο Πιαντέ (εικονίζονται μαζί στην φωτογραφία επάνω, να συνομιλούν μετά το πέρας μιας συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ):