ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κόκκινο και Αυγή στηρίζουν τους εργαζόμενους στον πολιτισμό

Η πανδημία του κορωνοϊού πάγωσε όλη την οικονομία ρίχνοντας στην ανεργία και την ανασφάλεια εκατομμύρια εργαζόμενους. Τις ημέρες του #μένουμε_σπίτι εκατοντάδες καλλιτέχνες και οργανισμοί προσέφεραν απλόχερα και δωρεάν τις δουλειές τους ή δημιούργησαν νέα έργα στηρίζοντας την κοινωνία που δοκιμαζόταν υπό.. πρωτόγνωρες συνθήκες. Αυτοί οι άνθρωποι όμως καθώς και οι εργαζόμενοι σε συναφείς κλάδους, όπως ηχολήπτες, φωτιστές, μοντέρ, υπεύθυνοι επικοινωνίας, ταξιθέτες και άλλοι, έμειναν χωρίς δουλειά. Μπροστά στο φάσμα της απόλυτης ανέχειας ζήτησαν από την πολιτεία τα αυτονόητα. Τελικά πολύ λίγοι, έλαβαν πολύ λίγα.
Η επερχόμενη ύφεση στην οικονομία και οι νέοι περιορισμοί υποθηκεύουν το μέλλον των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στο θέαμα και το ακρόαμα, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Μπροστά στον κίνδυνο η χώρα και η κοινωνία να κληθεί να ζήσει χωρίς το σπουδαίο αγαθό του πολιτισμού, ο «105,5 Στο Κόκκινο» και «Η ΑΥΓΗ», ενώνουν τις φωνές τους με τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού ζητώντας άμεση στήριξη και την κατάρτιση ενός σαφούς σχεδίου για την επίλυση των νέων προβλημάτων που έχουν προκύψει. Την Τρίτη 5 Μαΐου ο 105,5 Στο Κόκκινο και Η ΑΥΓΗ θα προχωρήσουν σε εκτενή αφιερώματα ώστε να δυναμώσει η φωνή των ανθρώπων όλων των πληττόμενων κλάδων του πολιτισμού. Το πρόγραμμα του «105.5 Στο Κόκκινο» όλη την ημέρα θα προσαρμοστεί με συνεντεύξεις καλλιτεχνών και εργαζομένων του κλάδου, ενώ «Η ΑΥΓΗ» θα έχει τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και αναλύσεις για τα τρέχοντα και χρόνια προβλήματα των κλάδων.