ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Να μην επιμείνει η κυβέρνηση στο άνοιγμα των σχολείων

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το αχρείαστο ρίσκο επαναλειτουργίας των σχολείων, πλην της Γ’ Λυκείου που υπάρχει ειδικός λόγος.
«Στη Γερμανία ανέκρουσαν πρύμνα. H καγκελάριος Μέρκελ, μετά από σύσκεψη με τους επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων, ανακοίνωσε.. ότι τελικώς δεν θα ανοίξουν όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες. Πήραν κάποια μηνύματα προφανώς, από τους αριθμούς».
«Δεν υπάρχει πλέον επιστημονική συμφωνία ούτε αυθεντία και οι γνώμες των ειδικών διίστανται. Ο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής της ανάλογης επιτροπής στη Γερμανία, έδειξε με βάση μελέτη που δημοσιοποίησε ότι τα παιδιά μεταδίδουν εξίσου τον ιό στον περίγυρό τους».
«Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας, παρά τη βεβαιότητα της αρχικής του πρότασης να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές, εξέφρασε μέγιστη επιφύλαξη. Όταν δεν υπάρχει ομοφωνία και όταν η επιφύλαξη είναι ισχυρή, πας με το συντηρητικό σενάριο».
«Εδώ η κυβέρνηση επιλέγει να στέλνει ακόμα και σήμερα το απόγευμα στα ΜΜΕ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να εξηγήσει τους λόγους που… πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Για να κάνουν τα παιδιά μάθημα εναλλάξ, για 20 μέρες, από 10 δηλαδή κάθε μαθητής. Και μάλιστα, εθελοντικά. Με μια δήλωση του γονιού, το παιδί μπορεί να μείνει σπίτι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση μεταβιβάζει την ευθύνη στους γονείς και στην κοινωνία».
«Αν κολλήσει ένας οικείος σας, εσείς θα φταίτε (θα τους πει) που στείλατε το παιδί σχολείο. Όπως κάνει με τις μάσκες, που λέει στον κόσμο προμηθευτείτε. Είναι αυτή στάση υπεύθυνης κυβέρνησης και υπεύθυνης υπουργού Παιδείας; Σκηνοθετεί μια επίπλαστη κανονικότητα, με το μάτι στραμμένο στην πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος».
Όσον αφορά τις εκκλησίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «φυσικά να ανοίξουν κι αυτές, με τους όρους που θα λειτουργήσουν κι άλλοι κοινωνικοί χώροι. Το κρίσιμο είναι το θέμα της θείας μετάληψης, όπως είχαμε ξαναπεί στην αρχή της κρίσης. Υπάρχουν κατ’ οικονομία τρόποι να μεταλάβει κάποιος. Σέβομαι την ανάγκη και την επιθυμία των πιστών να εκκλησιαστούν, αλλά το θέμα δεν είναι δογματικό. Πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες που προστατεύουν όλη την κοινωνία».