ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Αστυνομικός κυβερνητικού στελέχους έδειρε τον μοτοσυκλετιστή

Κοντά στον εντοπισμό του νταή αστυνομικού που πριν από λίγες ημέρες παραλίγο να τρακάρει μοτοσυκλετιστή και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε βρίσκεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις έρευνες προκύπτει ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην υπηρεσία επισήμων και συνόδευε το αυτοκίνητο που έχει παραχωρηθεί για τις μετακινήσεις κυβερνητικού..
στελέχους που βρίσκεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, εμπλέκεται στο περιστατικό.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (δείτε ΕΔΩ). Όπως φαίνεται στο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα: ένας άνδρας φωνάζει, χτυπάει και πετάει στο έδαφος έναν μοτοσυκλετιστή, του οποίου το δίκυκλο έχει πέσει στην άσφαλτο, ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος «τραμπουκίζει» έναν περαστικό, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσουν.
♦ Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με το ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου και την προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την κυβέρνηση.
⇒ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020. - πηγή: efsyn.gr

Τι απαντάει το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

Ανακοίνωση - απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναλυτικά:
«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα" ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή.
Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του "Ρουβίκωνα", ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.
Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.
Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση»