ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τσακαλώτος για Μητσοτάκη: Μπορώ να του εξηγήσω…

Τι καταλαβαίνει όλος ο κόσμος και δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός 

«Από ότι φαίνεται από τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δει τις παρεμβάσεις μου για το «Μένουμε Όρθιοι». Μπορώ όποτε θέλει να του εξηγήσω γιατί το συνυπογράφω Aυτό, αναφέρει  σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης..
Τσακαλώτος και συμπληρώνει:
«Μπορώ, ας πούμε, να του εξηγήσω γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων θα σήμαινε πολύ μικρότερη ανάγκη για αναστολές. Είναι προφανές αυτό, από την στιγμή που οι μισθοί, για παράδειγμα, θα καταβάλλονταν στο σύνολο τους.
Μπορώ να του εξηγήσω γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα θα σήμαινε μικρότερη ύφεση, και άρα μικρότερη πτώση εσόδων αλλά και μικρότερη αύξηση του λόγου χρέους/ΑΕΠ
Μπορώ να του εξηγήσω γιατί και οι αναστολές που θα χρειάζονταν είναι επί της ουσίας ζήτημα ρευστότητας και θα μπορούσε να καλυφθεί με βραχυπρόθεσμα εργαλεία.
Μπορώ να του εξηγήσω γιατί ακόμη και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι θα ξοδευτούν και τα 14 δις σε έναν μήνα.
Μπορώ να του εξηγήσω γιατί είναι ζωτικής σημασίας η επόμενη μέρα να μην βρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα σε ένα βουνό χρέους.
Τα καταλαβαίνει αυτά όλος ο κόσμος, αν δεν τα καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός είναι σοβαρό πρόβλημα.
Αν όμως και κανείς από το επιτελείο του δεν τον έχει ενημερώσει για το τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φοβόμουν.»