ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ποιο σχέδιο; Τη «μπάλα» στον Γεωργιάδη πετάει ο Κικίλιας

Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση και σε πλήρη ασυνεννοησία παρουσιάζεται παρά τα παχιά λόγια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Η επόμενη μέρα είναι εδώ με ένα υπέρογκο κόστος στις μάσκες που θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και με τεστ που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για τα οποία ο υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει αν είναι αξιόπιστα!.. Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν είναι αξιόπιστα, ή όχι τα τεστ που κυκλοφορούν στα φαρμακεία προς 30 ευρώ το ένα. Σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο αν είναι αξιόπιστα αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά απάντησε:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω χωρίς να τα έχω στα χέρια μου τι είναι αξιόπιστο και τι δεν είναι αυτά τα οποία σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να κυκλοφορούν. Εξηγήσαμε ποιες είναι οι πύλες εισόδου του τέστινγκ και πάντως θέλω να πω ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά σε όλη την αγορά και έχουν αποφευχθεί προβλήματα. Σταματάω εκεί».
Σε ερώτηση για το κόστος της μάσκας που για μια τετραμελή οικογένεια ξεπερνάει τα 200 ευρώ το μήνα ο Β. Κικίλιας απάντησε:
«Η σύσταση της Επιτροπής είναι στον πληθυσμό και για απλή μάσκα ενώ θα δοθούν και οδηγίες για αυτοσχέδιες μάσκες εκτός από τις χειρουργικές που μπορεί να αγοράσει κανείς. Είναι θέμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα το συζητήσω μαζί του και θα έρθει σε δεύτερο χρόνο να σας απαντήσει…»
- δείτε βίντεο ΕΔΩ