ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Unorthodox στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την κηδεία ραβίνου

Χάος επικρατησε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όταν πλήθος Ορθόδοξων Εβραίων βγήκε στους δρόμους, αψηφώντας κάθε απαγόρευση, για να βρεθούν στην κηδεία ραβίνου που πέθανε από κορωνοϊό.
Κι ενώ η Νέα Υόρκη είναι η πλέον πληττόμενη πολιτεία, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Γουίλιαμσμπεργκ..
(το μάθαμε από το «Unorthodox» του Netflix) για την κηδεία του ραβίνου Τσάιμ Μερτζ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο.
«Απολύτως απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις σκηνές ο δήμαρχος, βλέποντας τους πολίτες να αγνοούν κάθε έννοια κοινωνικής απόστασης και διεμήνυσε ότι τέτοιοι τύποι συγκεντρώσεων δεν θα γίνουν αποδεκτοί. Μάλιστα, διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις και να μην δείξει καμία ανοχή. Οι εντολές του δημάρχου της Νέας Υόρκης προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ορθόδοξων εβραίων κατηγορώντας τον για ρατσιστική συμπεριφορά και διακρίσεις.