ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

«Παιδιά πειραματόζωα» και «γωνιές του βήχα» στα νέα σχολεία της πανδημίας

Η Ευρώπη του κέρδους φαίνεται να θυσιάζει τα παιδιά της, που σε ορισμένες χώρες καλούνται να επιστρέψουν στις τάξεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικονομίας παρά τις παιδαγωγικές δραστηριότητες. Παιδιά "πειραματόζωα" τα οποία θα έχουν τη "γωνιά του βήχα" για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
«Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι λογικό μέχρι το τέλος του..
σχολικού έτους τα σχολεία να είναι κλειστά. Ο κίνδυνος να αυξήσουμε την καμπύλη της διασποράς θα ήταν πολύ μεγάλος, εάν ανοίξουμε τα σχολεία σε αυτή την φάση. Θα έχουμε μια νέα έκρηξη [της διασποράς] μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες», προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας από το Μιλάνο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, καθιστώντας σαφές ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους το Σεπτέμβριο. Ο Κόντε δεν φαίνεται διατεθειμένος να θυσιάσει στο βωμό του κέρδους και τους μαθητές, οι γονείς των οποίων πιέζονται από τους εργοδότες τους να επιστρέψουν στα… μέσα παραγωγής.
Την ίδια στιγμή στη Δανία, που άνοιξε πρώτη τα σχολεία της πριν από δύο εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες γονείς, μαθητές και φοιτητές συμμετέχουν στην πλατφόρμα «Δεν είμαστε πειραματόζωα», για να καταγγείλουν το επικίνδυνο και αντιπαιδαγωγικό άνοιγμα των σχολείων, ενώ στα σχολεία υπάρχει πλέον «Η Γωνιά του βήχα», όπου το κάθε παιδί μπορεί να βήχει για να μην μολύνει τα υπόλοιπα.
Στη Γαλλία, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι κοινότητες των γιατρών και των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζουν αρνητικά ακόμη και τη σταδιακή επιστροφή στα θρανία, ενώ στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τραμπ δείχνει σίγουρος ότι τα σχολεία «θα ανοίξουν κάποια στιγμή για λίγο», για να συγκρουστεί αμέσως με τους κυβερνήτες 35 Πολιτειών που δεν θέλουν ακόμη να ξανακούσουν για άνοιγμα των σχολείων.
- διαβάστε περισσότερα στο avgi.gr EΔΩ