ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Προκλητικός αποκλεισμός "ενοχλητικών" εφημερίδων...

...και ιστοτόπων από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

 Ερώτηση «για τον προκλητικό αποκλεισμό "ενοχλητικών" εφημερίδων και ιστοτόπων από τη διαφημιστική δαπάνη της εκστρατείας "Μένουμε Σπίτι"» κατέθεσαν προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα, 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,..
στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «πουθενά δεν προβλέπονται τα κριτήρια κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης σε εφημερίδες και ιστοτόπους, καθιστώντας την αδιαφανή αυτή διαδικασία προσβλητική για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου. Είναι μάλιστα, προκλητική και εμφανής η δυσμενής μεταχείριση εκείνων των εντύπων, τα οποία έχουν έντονο αντιπολιτευτικό περιεχόμενο» εκτιμούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκλεισμού αποτελεί η κυριακάτικη εφημερίδα Documento και ο ιστότοπος Documentonews.gr. την ίδια στιγμή που άλλοι ειδησεογραφικοί ιστότοποι με χαμηλή επισκεψιμότητα λαμβάνουν μέρος στη διαφημιστική εκστρατεία. Ας σημειωθεί ότι η εβδομαδιαία εφημερίδα Documento είναι η μοναδική Κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, που έχει μείνει εκτός της διαφημιστικής δαπάνης «Μένουμε Σπίτι» σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σχετική διαφήμιση δόθηκε ακόμη και σε έντυπα και ιστοτόπους στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικής καταγωγής Νεοϋορκέζος πολίτης ενώ ο αναγνώστης της εφημερίδας Documento θεωρήθηκε πολίτης δεύτερης κατηγορίας» σημειώνεται στην ερώτηση.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των μέσων που συμμετέχουν στην εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» και με ποια κριτήρια έχουν αποκλειστεί η εφημερίδα «Documento» και ο ιστότοπος Documentonews.gr. Επίσης, ερωτούν γιατί δεν έχει απαντηθεί πρόταση της εφημερίδα «Documento» «για δωρεάν προβολή της συγκεκριμένης διαφημιστικής εκστρατείας με τη χορήγηση ταυτόχρονα του συνόλου της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία». Τέλος, ζητούν τον πλήρη κατάλογο των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στους οποίους χορηγήθηκε μέρος της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι».