ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Μία εικόνα χίλιες λέξεις για τη δύναμη της οργάνωσης της εργατικής τάξης

BINTEO

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της κρίσης έστειλαν εργαζόμενοι και Σωματεία από όλους τους κλάδους με τη συμμετοχή τους στη συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, τιμώντας αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.
Με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας και έχοντας πάρει..
όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως γάντια, μάσκες κ.ά., διαμήνυσαν ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη συμβολική εκδήλωση τόνισαν ότι η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια: Ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Ξεκαθάρισαν ότι προετοιμάζονται από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών τους.
Στη συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Με τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι απάντησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους, επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή τους την ώρα που δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση. Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα για τη συνέχεια και στο κεφάλαιο που επιχειρεί να φορτώσει τη νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. (δείτε βίντεο  με πανοραμικά πλάνα από τη συγκέντρωση)


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το «Bella Ciao», το τραγούδι του αγώνα, σύμβολο αλληλεγγύης και αυτές τις μέρες με τον ιταλικό λαό και όλους τους λαούς που δοκιμάζονται και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας από τις συνέπειες του ορατού εχθρού, του καπιταλισμού, ενώ ολοκληρώθηκε με τη «Διεθνή» και υψωμένες γροθιές από τους διαδηλωτές. Η πανοραμική εικόνα από τη συμβολική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με σωματεία και εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, να τιμούν την εργατική πρωτομαγιά, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
 Δίνει απάντηση στην προσπάθειά της κυβέρνησης που επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων την ίδια ώρα που δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση.
Δίνει απάντηση και στέλνει αποφασιστικό μήνυμα για τη συνέχεια και στο κεφάλαιο που επιχειρεί να φορτώσει τη νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.
Δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης, αποτελεί ως πρωτοβουλία φάρο και παράδειγμα και για τους εργαζόμενους των άλλων χωρών.- πηγή: 902.gr