ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η Ελενα Ακρίτα και οι «παρίες της Τέχνης»

Οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και γενικά όσοι θεωρούνται «παρίες της Τέχνης» από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού υψώνουν την δική τους φωνή. Είμαστε όλοι στο πλευρό τους κι εδώ και στους δρόμους και όπου χρειαστεί. Επιδόματα τώρα.
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή της στο fb η Ελενα Ακρίτα παραθέτοντας και την..

ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ:
"Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε για τον χώρο του πολιτισμού το χτεσινό διάγγελμα
του Πρωθυπουργού, την δήλωση ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι τα φεστιβάλ και οι συναυλίες.
Η κυβέρνηση, που με τόση ευκολία εκμεταλλεύεται τον πολιτισμό για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την αδιαφορία της για τον περίπλοκο αυτόν χώρο και τους ανθρώπους του. Τα φεστιβάλ και οι συναυλίες, που γίνονται κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της χώρας μας, δεν είναι μόνο το κύριο αντικείμενο εργασίας ενός ολόκληρου κλάδου που καταδικάζεται έτσι στην αδράνεια και την ανεργία. Αποτελούν και ζωτικά κομμάτια των τοπικών κοινωνιών, βοηθούν στην ψυχαγωγία του κόσμου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Τα περισσότερα γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και με έναν καλό σχεδιασμό θα μπορούσαν να αποδειχτούν ταυτόχρονα ασφαλή και ευεργετικά για τις περιοχές στις οποίες διοργανώνονται.
Η εξαγγελία αυτή αποδεικνύει την άγνοια και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση
και ιδιαίτερα το Υπουργείο πολιτισμού αντιμετώπισε τον κλάδο μας σε όλη την περίοδο της κρίσης. Για πολλοστή φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να μιλήσει με τους ανθρώπους του χώρου, τα συνδικάτα τους, ώστε να γίνει ένας σχεδιασμός που θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία, αλλά δεν θα καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο σε καταστροφή".