ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Live… από το σπίτι τους

Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Μία φωνή και μία κιθάρα

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και ώρα 21:00, η τρίτη συναυλία «Live… από το σπίτι τους» φέρνει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, για ένα ωριαίο unplugged με ραδιοφωνική σκηνοθεσία και ψυχή!
Οι δύο καλλιτέχνες, που έχουν.. παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα της συνεργασίας τους επί σκηνής στην πρόσφατη παράσταση «2ω και 26λ με τον ΧΡΟΝΟ», ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν αποκλειστικά για τους ακροατές του Δεύτερου ένα πρόγραμμα για να δώσουν και να πάρουν κουράγιο.
Τραγούδια μεγάλων συνθετών, που έχουν σμιλέψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, μοναδικές μελωδίες παρηγορητικές για το τώρα και ελπιδοφόρες εν όψει ενός καλύτερου μέλλοντος που θα έρθει.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, μας προσκαλεί να απολαύσουμε από τα ερτζιανά του δημόσιου Ραδιοφώνου, μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για μία φωνή και μία κιθάρα, με ερμηνείες-σταθμούς, στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο και επιλογές απ’ όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή.
Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης, ενορχηστρωτής και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα.
Οι ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και το τραγούδι-προάγγελο του νέου δίσκου της Ρίτας Αντωνοπούλου, με τίτλο «Θα μεγαλώνω».
Τραγούδια για παρέες ή για μοναξιές, καραντίνες και άσκοπες μετακινήσεις. Μελωδίες που αγαπήσαμε «τρυπώνουν» μέσα από τα ραδιόφωνα, σπάζοντας τη σιωπή της πόλης και φτιάχνουν μικρές και μεγάλες εξ’ αποστάσεως παρέες, όπως πάντα κάνει με μοναδικό τρόπο το Ραδιόφωνο.
Τον συντονισμό της δράσης ανέλαβε ο Διευθυντής του Δεύτερου Προγράμματος Πάνος Χρυσοστόμου, ενώ οι παραγωγοί του Δεύτερου Δήμητρα Κόχιλα και Έλενα Διάκου, εκ περιτροπής, θα βρίσκονται στο studio του Δεύτερου κατά τη διάρκεια των συναυλιών, συντονίζοντας τις μεταδόσεις.
Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την πολύτιμη συμβολή των τεχνικών εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΑ με επικεφαλής τον Μάκη Γίγα, ο οποίος ανέλαβε την «επικίνδυνη αποστολή» της εξωτερικής μετάδοσης και ηχογράφησης.
Οι συναυλίες αναμεταδίδονται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους δεκαεννέα Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ, σε παράλληλη μετάδοση και από το web του Δεύτερου (webradio.ert.gr/deftero/)
Info
«Live… από το σπίτι τους»
Δευτέρα Μαϊου 2020, στις 21:00
«Ρίτα Αντωνοπούλου & Μανόλης Ανδρουλιδάκης - Μία φωνή και μία κιθάρα»
Οργάνωση παραγωγής: Πάνος Χρυσοστόμου
Συντονισμός παρουσίασης: Έλενα Διάκου
Ηχοληψία: Μάκης Γίγας