ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ένα βήμα για τη διαφάνεια στα media

Τα ποσά που θα εισπράξουν από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκινούν από σήμερα να δημοσιεύουν οι εφημερίδες του μιντιακού ομίλου «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ ΑΕ» του Γιάννη Φιλιππάκη.Σε σχετική ανακοίνωση της «Εστίας Επενδυτική ΜΜΕ ΑΕ» αναφέρεται:
"Οι εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ESPRESSO,..
LIVE SPORT και η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ξεκινούν από σήμερα να δημοσιεύουν τα ποσά που θα εισπράξουν από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα χρήματα δεν είναι «κρατικά», της «κυβέρνησης» ή του «δημοσίου», όπως λένε, αλλά των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες που αιμορραγούν ακόμα από τα μνημονιακά δεσμά αιμοδοτούν το κράτος, από το υστέρημά τους. Σε εκείνους οφείλουμε όλοι να δίδουμε λόγο και να παρέχουμε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.
Η δημοσιοποίηση, των ποσών που εισπράττουμε είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες μας και γενικά το κοινό ότι πράττουμε όσα γράφουμε και δεν υιοθετούμε την υποκριτική στάση εκείνων που οι σκοτεινές πράξεις τους απέχουν έτη φωτός από τις λαμπερές υποσχέσεις τους. Τον αγώνα για διαφάνεια και λογοδοσία τον ξεκινάμε από εμάς, Δεν καλυπτόμαστε από την ένοχη σιωπή των άλλων.
Εννοείται ότι προτείνουμε και στα άλλα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, να δημοσιοποιούν και το τελευταίο ευρώ που έχουν λάβει και θα λάβουν από το κράτος. Έτσι, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να δύνανται να συμπεράνουν αν τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι αντίστοιχα με την απήχηση που έχει κάθε ΜΜΕ, αν γίνεται ορθολογική διαχείριση αυτών των κονδυλίων ή… πάρτυ κατασπατάλησης των χρημάτων των φορολογουμένων όπου προσκεκλημένοι είναι τα συνήθη φερέφωνα και οι κολλητοί.
Η ισχυρότερη ασπίδα του πολιτεύματος και του συλλογικού βίου είναι η γνώση – και γνώση δίχως αντικειμενική και εις βάθος πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι δυνατόν να αξιώνουμε διαρκώς τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά να απαιτούμε… διακριτικότητα όταν μερίδιο από αυτά τα χρήματα προορίζεται για τον Τύπο.
Όλα στο φως, όλα αναλυτικά, ώστε όλοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα."