ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΤ, το επίσημο κανάλι της Νέας Δημοκρατίας

Προσπαθώ να σκεφτώ τι περισσότερο θα έκανε η Νέα Δημοκρατία σε ένα δικό της τηλεοπτικό κανάλι από αυτά που κάνει στην ΕΡΤ και, ειλικρινά, δεν βρίσκω.Ας πούμε, δεν θα έβαζε η Ν.Δ. πρόεδρο στο κανάλι της τον διευθυντή επικοινωνίας του κόμματος και του αρχηγού, τον Κωνσταντίνο Ζούλα; Ε, τον έβαλε πρόεδρο στην ΕΡΤ.
Δεν θα έβαζε «Συντονιστή των..
δελτίων ειδήσεων, της Διεύθυνσης Νews Room, της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης» στο κανάλι της έναν αγαπημένο της δημοσιογράφο, κάποιον που εμπιστεύεται τυφλά και καλύπτει το ρεπορτάζ της για χρόνια, όπως τον Γιάννη Τρουπή; Ε, λοιπόν τον τοποθέτησε σε τέτοια θέση στην ΕΡΤ από σήμερα.
Δεν θα έδινε εκπομπές στο κανάλι της η Νέα Δημοκρατία σε αγαπημένους της δημοσιογράφους όπως η Ολγα Τρέμη και ο Ηλίας Κανέλλης; Ε, λοιπόν, τους βάζει στην ΕΡΤ από αρχές Νοεμβρίου.
Γι αυτούς τους δύο τελευταίους, μια και το έφερε η κουβέντα, σύντομα θα μάθουμε και τι μισθό θα τους δίνει. Γιατί είναι μαγκιά να είσαι αντικρατιστής μέχρι να πέσει κρατικό χρήμα.
Δημήτρης Κανελλόπουλος  / Efsyn

σημ. zoornalistas:


Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τρουπής μαζί με τον Γιώργο Ευθυμίου (ανέλαβε αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μητσοτάκη) ήταν οι δύο δημοσιογράφοι της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ που πήραν τον Δεκέμβριο του 2014 την... συνέντευξη από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ενώ σχετική ανακοίνωση-κόλαφο είχε βγάλει τότε και η ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα “δημόσια” τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως “συνέντευξη” το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια.