ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Οι καναλάρχες γίνονται και... σχολάρχες

Μεγάλοι οργανισμοί ΜΜΕ στην Ελλάδα – ΑΝΤ1,ΣΚΑΪ – δίνουν έμφαση και στο κομμάτι της εκπαίδευσης και κινητοποιούνται γύρω από αυτό. Έτσι, βλέπουμε τον όμιλο του ΑΝΤ1 να ανοίγει τη δική του σχολή Σεναρίου, καθώς σκοπεύει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά σεναριογράφων, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δημιουργικών μυαλών που υπάρχουν στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερο στην αναβάθμιση του πρωτογενούς περιεχομένου..
μυθοπλασίας.
Η σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 ξεκίνησε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο 2019, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για το πρώτο workshop της σχολής, που παρακολουθεί μια ομάδα επίλεκτων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί το promising team της σχολής» προσθέτει.

Το βασικό διετές πρόγραμμα σπουδών της σχολής Σεναρίου ξεκινάει επίσημα τον Φεβρουάριο του 2020. Στη σχολή αναμένεται να διδάξουν καθηγητές εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι απόφοιτοι της σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στον χώρο της διαφήμισης.
«Η σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 είναι μια πρωτοβουλία του προέδρου του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρή Μ. Κυριακού και έχει ως όραμά της την ενίσχυση και την προώθηση της ελληνικής μυθοπλασίας και αναβάθμισης της τεχνογνωσίας των Ελλήνων δημιουργών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον όμιλο ΣΚΑΪ, επιπλέον, υπάρχει ήδη το πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε», που συνεχίζει τα εκπαιδευτικά μαθήματα υπολογιστών για ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ξεκινά ο τέταρτος εκπαιδευτικός κύκλος εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα τρίτης ηλικίας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. Πρόκειται για συνεργασία του «Όλοι μαζί μπορούμε» με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας - CSI Institute και με την εκπαιδευτική αρωγή του City Unity College, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών με τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γλυφάδας, Ελευσίνας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ιλίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου - Χολαργού και Περιστερίου.

Στην ΕΡΤ, από την άλλη, γίνονται συζητήσεις για την υπό δημιουργία σχολή Ραδιοφωνίας της. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetradio.gr, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη η απόφαση να αναλάβει τη διεύθυνση της σχολής ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα εποπτεύει όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία της. 
- πηγή: topontiki.gr