ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μοιράζουν χρήματα, αδιακρίτως, στις εφημερίδες

Διαμαρτύρεται η Καθημερινή πως πλέον υπάρχει «στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνετών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου»

"Καταιγίδα τροπολογιών λίγο πριν την ψήφιση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου / «Πλυντήριο» για ημετέρους". Aυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που επισημαίνει:
  • Νομιμοποιούνται αγορές ακινήτων με POS για απόκτηση χρυσής.. βίζας από 1/1/2017!
  • Εξυπηρέτηση και στον Γ. Πατούλη με αναδρομική έγκριση «γκρίζων» δαπανών της ΚΕΔΕ.
  • Με νέες φωτογραφικές διατάξεις αυξάνει το κόστος του γαλάζιου «επιτελικού κράτους».
  • «Ρουσφετάκια» και για τις διοικήσεις του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου
Από την πλευρά του το e-tetradio αναφέρεται σε τροπολογία και για τη χρηματοδότηση των εκδοτικών επιχειρήσεων... Και συγκεκριμένα σύμφωνα με το e-tetradio:
Στο «πλυντήριο» το λεγόμενου αναπτυξιακού νομοσχεδίου (που μπήκε στη διαβούλευση με 80 άρθρα περίπου αλλά στη Βουλή ήρθε με 234!) μπήκε και μία τροπολογία που αλλάζει τους όρους στην ενίσχυση των εφημερίδων. Στο νόμο του Λευτέρη Κρέτσου αν θυμάστε. Με αυτή θα μπορούν πλέον να πάρουν χρήματα και εκδοτικές επιχειρήσεις που, 1ον) χρωστούν στην εφορία, 2ον) χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και 3ον) χρωστούν στους εργαζόμενους. Ηταν τρεις προϋποθέσεις απαραίτητες στον προηγούμενο νόμο που καταργήθηκαν πλέον.  Διαμαρτύρεται η Καθημερινή πως πλέον υπάρχει «στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνετών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου».  Επίσης, ενώ έπρεπε μία επιχείρηση για να μπει στο πρόγραμμα να λειτουργούσε ήδη 24 μήνες, το όριο έπεσε στους 18 μήνες. Γιατί, άραγε; Για ποιον είναι η φωτογραφική αυτή διάταξη; Ο Φιλελεύθερος κυκλοφόρησε το πρώτο του φύλλο στις 20 Νοεμβρίου 2017. Βρίσκεται δηλαδή ανάμεσα στο όριο των 18 και των 24 μηνών.