ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Aπεβίωσε o δημοσιογράφος Μάρκος Μουζάκης

Aπεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών o δημοσιογράφος Μάρκος Μουζάκης.
Ο Μάρκος Μουζάκης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1954 από αγροτική οικογένεια και παρέμεινε στο νησί έως την αποφοίτησή του από το εξατάξιο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια, εισήχθη στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1979. Κατά.. τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, αλλά και μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία ως κειμενογράφος. Με τη δημοσιογραφία άρχισε να ασχολείται το Νοέμβριο του 1983, όταν προσλήφθηκε στην εφημερίδα «Αυριανή». Στην αρχή κάλυπτε το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εμπορίου, ενώ αργότερα τα θέματα των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Από τον Μάϊο του 1985 ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος», «Εξόρμηση», «Παρασκήνιο», «Παρόν», στα περιοδικά «Εφτάμιση» «Επίκαιρα», «NEMECIS», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Δίαυλος», «Σκάϊ», «Αθήνα 9,84», καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Κανάλι 29», «Mega», και «Alter». Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Μάρκος Μουζάκης έζησε τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων σαράντα ετών και τις κατέγραψε με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα. Υπήρξε ένας ευγενής συνάδελφος, μειλίχιος και στωικός, με αγάπη για το επάγγελμα και συνείδηση της σημασίας του λειτουργήματος. Διέγραψε μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία, εργαζόμενος με αξιοπρέπεια και σεβασμό για το αναγνωστικό κοινό, τον τηλεθεατή και τον συνάδελφο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.