ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Θορυβώδεις, βαρύγδουποι τίτλοι...

Πώς κείμενο του Ρόιτερς μπορεί να γελοιοποιηθεί από ελληνικά σάιτ 

Από τον τίτλο, αν είσαι ψυλλιασμένος, υποθέτεις ότι αν κάνεις κλικ και ανοίξεις το κείμενο θα χάσεις το χρόνο σου με μία από τις γνωστές διαδικτυακές ελαφρότητες. Πας να ρολάρεις πάνω, κάτω τη σελίδα και να φύγεις από το θέμα, αλλά πέφτεις πάνω στον υπότιτλο που αναφέρει ότι πρόκειται για άρθρο του Ρόιτερς.
Διαβάζεις και διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μια σοβαρή
οικονομικοπολιτική ανάλυση για την Τουρκία, αλλά με πολλά «αν»: αν, δηλαδή, αντιδράσουν Αμερική και γενικά η Δύση που προς το παρόν είναι σε παραλυσία, αν όχι σε σιγοντάρισμα. Στην ανάλυση διαβάζεις:
Ότι η τουρκική λίρα δέχεται ισχυρές πιέσεις, ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας βρίσκονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο ώστε δεν θα μπορέσει να αντιδράσει ΑΝ γίνουν πράξη οι απειλές της Δύσης (37 δισ. δολάρια επισήμως, αλλά μπορεί να είναι 29 σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών), ότι πέρσι η αντιπαράθεση του Ερντογάν με τις ΗΠΑ οδήγησε σε πτώση του τουρκικού νομίσματος κατά 30%, ότι ορισμένες τουρκικές τράπεζες περιόρισαν την προμήθεια λιρών σε τράπεζες του εξωτερικού, ότι  δικαστήριο των ΗΠΑ εκδικάζει υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank κατηγορούμενη ότι συμμετείχε σε σχέδιο για να αποφύγει το Ιράν τις αμερικανικές κυρώσεις και άλλα συναφή.
Η ανάλυση από ελληνικό σάιτ στεγάστηκε με τον θορυβώδη, βαρύγδουπο τίτλο: «Έτσι θα καταστραφεί η Τουρκία: Το "κρυφό" όπλο που θα "τσακίσει" τον Ερντογάν».
Είναι δυνατόν; Είναι! Χώρια που ο τίτλος αντιγράφηκε από τουλάχιστον 5-6 σάιτ, εκ των οποίων ένα κυπριακό. Αυτολεξεί…

(Και. εν τέλει, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θέλει η Δύση να καταστρέψει την Τουρκία και να τσακίσει τον Ερντογάν;)

- από το harddog