ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Απόψε θα δω με τον 15χρονο γιο μου τον Τζόκερ

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το #Τζόκερ»
Αυτό έγραψε στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια στα σοσιαλ μίντια.
Καποιοι συμπέραναν πως έτσι ο ίδιος ο υπουργός «αδειάζει» την Αστυνομία ενώ κάποιοι άλλοι τον...
παραδέχτηκαν καθώς όπως είπαν ο Χρυσοχοΐδης αντιλήφθηκε τον παραλογισμό με την επέμβαση της αστυνομίας για «έξωση» ανηλικών από κινηματογραφικές αίθουσες. Υπήρξαν και αυτοί που αναρωτηθηκαν αν ο υπουργός παραβιάζει τον νόμο. Ανάμεσά τους και ο Αρίστος Δοξιάδης που έγραψε απευθυνόμενος προς τον υπουργό:
Θα παραβείτε δημόσια και πανηγυρικά το νόμο; Με ποιό σκεπτικό; 
Επίσης  ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Β. Αδαμόπουλο μίλησε για την υπόθεση των ελέγχων από αστυνομικούς για την παρουσία ατόμων κάτω των 18 ετών σε κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται η ταινία «Τζόκερ».
«Δεν μας άρεσε η εικόνα, εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπάνε την αστυνομία» είπε ο κ. Μαυροειδάκος και επικαλούμενος την προσωπική του εμπειρία – καθώς είδε την ταινία μαζί με τον γιό του ηλικίας 15 ετών – σε άλλους κινηματογράφους η ταινία έχει σήμανση ακατάλληλη κάτω των 18 ετών και σε άλλους ακατάλληλη για τους κάτω των 15.
«Από τη στιγμή που έστω και ανώνυμα πάρει κάποιος το 100 και κάνει καταγγελία, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο, είναι ο νόμος 445, ακούστε όμως του πότε, του 1937 που λέει για τις λειτουργίες των κινηματογράφων, που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό».
Ο  Μ. Χρυσοχοΐδης εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα:
«Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.
Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ.
Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.
Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ (ΕΔΩ). Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας».

Α ρε Τζόκερ, τους μπέρδεψες όλους...