ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Καληνύχτα Ελλάδα...

Στη Χαλκίδα μεταφέρονται τελικά οι περίπου 400 πρόσφυγες που είχαν προορισμό τα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όμως εκεί συνάντησαν διαμαρτυρίες κατοίκων, παρακινημένων από ακροδεξιά στοιχεία.
Ο Αλ. Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ δηλωσε:
Το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο:..
οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις.
- Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα.
- Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού στην Κω, να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις και να αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Ο Στ. Νικητόπουλος έγραψε στο fb: «Φώναζε η γυναίκα με τη ντουντούκα στα Βρασνά: "Ως Έλληνες ένστολοι οφείλετε να υπερασπίζεστε τον ελληνικό λαό, να κλείσετε τα σύνορα όπως κάνουν οι άλλοι βαλκανικοί λαοί και να διώξετε όλους τους λαθραίους από τη χώρα. Διαφορετικά θεωρείται προδοσία". Καληνύχτα Ελλάδα.»